Siirry sisältöön

Vertaistuki tarjoaa tietoa, toivoa ja tukea

Vertaistuki on kokemusten jakamista toisen saman kokeneen kanssa. Sen tärkeimmät elementit ovat kertominen ja kuunteleminen. Kun lapsi satuttaa -hankkeen projektipäällikkö Markku Vellas kertoo tarjoamamme vertaistuen mahdollisuuksista vanhemmille, jotka kokevat oman erityistä tukea tarvitsevan lapsensa väkivaltaa.

On helpottavaa jakaa kokemuksensa sellaisen ihmisen kanssa, joka todella ymmärtää.

Mitä vertaistuki tarkoittaa?

Vertaistuki on kokemusten jakamista toisen saman kokeneen kanssa. Vertaistuki on kokemustietoon perustuvaa tukea. Sen tärkeimmät elementit ovat kertominen ja kuunteleminen. Vertaistuen arvo on kertojan ja kuulijan samanlainen kokemus. Se mahdollistaa toisen tarinan ymmärtämisen. On helpottavaa jakaa kokemuksensa sellaisen ihmisen kanssa, joka todella ymmärtää.

Vertaistukitoimintaamme osallistuminen on vapaaehtoista ja luottamuksellista. Vertaistoimintaan sisältyy ajatus, ettei kukaan ole kokemuksiensa kanssa yksin. Joku toinen kulkee rinnalla, ymmärtää eikä kyseenalaista. Kun tapaa toisia samassa tilanteessa olevia ja näkee, kuinka he ovat selviytyneet, se herättää toivoa omasta selviytymisestä. Vertaisten tuki tarjoaa parhaimmillaan voimaantumista ja hyvinvointia.

Hae mukaan vertaistukiryhmään!

Yhteisten kokemusten jakaminen synnyttää vertaisuutta – keskinäistä asiantuntijuutta, voimavaroja, tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Vertaistukiryhmä on paikka, jossa jokainen tulee kuulluksi ja hyväksytyksi kysymyksineen, tunteineen ja ajatuksineen.

Ryhmän toiminta perustuu vuorovaikutukselle, tunteiden ilmaisemiselle ja käsittelylle sekä toisten kokemuksista oppimiselle. Ryhmässä pyrimme löytämään uusia selviytymiskeinoja jokaisen arkeen.

Järjestämme Tampereella syksyllä vielä yhden maksuttoman ja ohjatun vertaistukiryhmän vanhemmille. Ryhmä on suunnattu vanhemmille, jotka kokevat erityistä tukea tarvitsevan lapsensa väkivaltaa.

Vai kaipaisitko yksilöllistä vertaistukea?

Yksilökohtainen vertaistuki on tukea läheiseltä läheiselle. Se sopii tilanteisiin, joissa oman lapsen väkivaltaisuus kuormittaa perheen arkea ja jaksamista sekä herättää vanhemmissa riittämättömyyden, syyllisyyden ja häpeän tuntemuksia.

Yksilökohtainen vertaistuki tarjoaa mahdollisuuksia jakaa kokemuksia toisen saman kokeneen läheisen kanssa. Vertaistukija ymmärtää mistä puhut sekä luo näköaloja ja toivoa tulevaisuuteen.

Vertaistuki voidaan toteuttaa puhelimitse, etäyhteydellä tai lähitapaamisena.

Vertaistukijamme ovat vanhempia, joiden erityislapsi tai -nuori on käyttäytynyt väkivaltaisesti. Tilanteesta on päästy yli ja nyt vanhemmat ovat valmiita auttamaan muita perheitä.

Kun lapsi satuttaa -hankkeen puitteissa tarjoamme myös lyhytkestoista ja maksutonta yksilökohtaista vertaistukea. Vertaistuki voidaan toteuttaa puhelimitse, etäyhteydellä tai lähitapaamisena esimerkiksi kahvikupin äärellä tai kävelylenkillä.

Pirkanmaan alueella meillä on viisi valmennettua vertaistukijaa. Haluaisitko jutella saman kokeneen kanssa? Täytä vertaistukihakemus ja olemme sinuun yhteydessä kahden viikon kuluessa!

Lisätietoja antaa

Markku Vellas

vastaava asiantuntija
Rajat rikki -hanke
puh. 050 5613 228
Tampere

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi