Siirry sisältöön

Meille on tärkeää -podcastsarja

Kehitysvammaisten Palvelusäätiön kokemusasiantuntijoiden Meille on tärkeää! -podcastsarjassa keskustellaan elämän tärkeistä teemoista: ihmissuhteista, ihmisoikeuksista, kodista ja työstä. Sarjan äänitteet voi kuunnella tämän sivun linkeistä tai Kehitysvammaisten Palvelusäätiön YouTube-kanavalta.

Meille on tärkeää Ihmissuhteet

Keskustelua kohtaamisista, ystävyydestä, yksinäisyydestä ja ulkopuolisuudesta, yhdenvertaisuudesta, luottamuksesta, sinkkuudesta, seurustelusta ja parisuhteesta. (kesto 14 min.)

Keskustelijoina Kehitysvammaisten Palvelusäätiön kokemusasiantuntijat Lari Fills, Anu Mäki, Sami Naumanen, Samuli Palmu ja Petri Virolainen sekä keskustelua johdattelemassa Markku Vellas.

Monilla olemuskielellä kommunikoivilla ei ole ystäviä.

Petri Virolainen

Meille on tärkeää Ihmisoikeudet

Keskustelua ihmisoikeuksista, yhdenvertaisuudesta, erilaisuudesta ja syrjinnästä, asenteista ja arvoista, kunnioituksesta ja kohtaamisista. (kesto 13 min.)

Keskustelijoina Kehitysvammaisten Palvelusäätiön kokemusasiantuntijat Lari Fills, Jari Nurmi, Sanna Sepponen ja Petri Virolainen sekä keskustelua johdattelemassa Heidi Hautala.

Erilaisuuden hyväksymistä edistäisi normaalin hemmon hyppääminen erilaisten ihmisten housuihin. Kokemus toisen näkökulmasta avaa ihan uusia näkemyksiä.

Lari Fills

Meille on tärkeää Oma koti ja asuminen

Keskustelua omasta kodista, asumisesta, asumiseen tarvittavasta avusta ja tuesta, asukastovereiden merkityksestä sekä asumisen haaveista ja unelmista. (kesto 10 min.)

Keskustelijoina Kehitysvammaisten Palvelusäätiön kokemusasiantuntijat Tommi Korhonen, Sami Naumanen ja Samuli Palmu sekä keskustelua johdattelemassa Elisa Nappa.

Oma koti merkitsee vapautta. Hyvä koti on kodikas ja turvallinen.

Sami Naumanen

Meille on tärkeää Työ

Keskustelua työn merkityksestä, palkkatyöstä, työkavereiden ja työyhteisön tärkeydestä, työtä koskevista toiveista ja unelmista, onnistumisista työelämässä sekä työhön ja työllistymiseen tarvittavasta tuesta. (kesto 9 min.)

Keskustelijoina Kehitysvammaisten Palvelusäätiön kokemusasiantuntijat Sami Naumanen, Jari Nurmi ja Krisse Pääskynen sekä keskustelua johdattelemassa Jenni Kujansivu.

Tärkeää on saada olla osa työyhteisöä.

Jari Nurmi

LISÄTIETOJA ANTAA

Markku Vellas

vastaava asiantuntija
Rajat rikki -hanke
puh. 050 5613 228
Tampere

Valokuvat: Elina Leinonen

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi