Siirry sisältöön

Pirkanmaan palkkaamo

Pirkanmaan Palkkaamo -hankkeessa (2021-2023) tuemme laadullisen ja tuloksellisen työhönvalmennuksen toteutumista Pirkanmaalla.

Tavoitteenamme on edistää kehitysvamman tai muun syyn vuoksi tukea tarvitsevien ihmisten työllisyyttä Pirkanmaalla. Hanke toteutetaan vuosina 2021-2023 ja sitä rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto ESR.

Hankkeen tavoitteet

  1. Perustamme työhönvalmennuksen koordinaatiokeskuksen – Pirkanmaan Palkkaamon (PiPa).
  2. Kokoamme ja ylläpidämme yhteistyöverkostoja, jotka muodostuvat seuraavista Pirkanmaalla toimivista tahoista;
  • työhönvalmentajista (järjestö, kaupunki, kunta, oppilaitos),
  • työllistymistä edistävien palveluiden työntekijöistä
  • sosiaalipalveluiden työntekijöistä
  • työnantajista
  • kehitysvamman tai muun syyn vuoksi tukea tarvitsevista työnhakijoista sekä
  • tulevista työhönvalmentajista (työskentelevät esimerkiksi toimintakeskuksessa ohjaajana sellaisissa kunnissa, joissa ei ole vielä työhönvalmennuspalvelua).

3. Tarjoamme koulutusta työhönvalmentajille sekä työhönvalmennuspalveluja aloittavien kuntien työntekijöille. Koulutus pohjautuu tuloksellisen työhönvalmennuksen laatukriteereihin. Sen tavoitteena on vahvistaa yhdenmukaista, työhönvalmennusta koko Pirkanmaan alueella.

4. Teemme yhteistyötä pirkanmaalaisten yritysten ja työnantajien kanssa. Lisäämme työnantajien tietoisuutta tukea tarvitsevien henkilöiden palkkaamisesta. Tuemme työnantajia ja vaikutamme asenteisiin.

Tervetuloa mukaan hankkeen toimintaan!

Työhönvalmentajien koulutusta
Jos olet kiinnostunut kehittämään tukea tarvitsevien ihmisten työhönvalmennuspalveluja omassa kunnassasi tai kiinnostunut työhönvalmentajien koulutuksesta, otathan meihin yhteyttä!
Tarjoamme Kehitysvammaliiton ja Vates-säätiön kanssa yhteistyössä maksuttoman koulutuskokonaisuuden. Koulutus alkaa lokakuussa 2021. Koulutus on tällä hetkellä täynnä. Tutustu koulutukseen – lataa esite!

Työhönvalmentajien verkosto
Ylläpidämme kehitysvamman tai muun syyn vuoksi tukea tarvitsevien ihmisten työhönvalmentajien verkostoa. Tervetuloa mukaan! Tiedotamme verkoston tapaamisista Tapahtumat-sivulla.

Työnantajille
Pirkanmaalainen työnantaja, oletko kiinnostunut monimuotoistamaan työyhteisöäsi ja palkkaamaan uusia osaajia työpaikallesi? Ota meihin rohkeasti yhteyttä ja mietitään yhdessä juuri teille sopivia ratkaisuja.

Kunnille
Oletko kiinnostunut kehittämään kehitysvamman tai muun syyn vuoksi tukea tarvitsevien ihmisten työhönvalmennuspalveluja kunnassasi yhteistyössä Pirkanmaan palkkaamon kanssa? Haluatko antaa mahdollisuuden kunnan työhönvalmentajalle kouluttautua ja kehittää osaamistaan? Lähdetäänkö rakentamaan yhdessä onnistuneita polkuja työelämään? Tutustu valmennukseen – lataa esite!

Lisätietoja antaa

Satu Koivurinne

projektipäällikkö
Aikuisuuden kynnyksellä -toiminta & Pirkanmaan palkkaamo -hanke
puh. 040 1828 219
Tampere

Jenni Kujansivu

suunnittelija
Pirkanmaan palkkaamo -hanke
puh. 044 241 7528
Tampere