Siirry sisältöön

Hyvinvoinnin lataamo -hanke

Hyvinvoinnin lataamo -hankkeessa (2021-2023) edistämme neuropsykiatrisia piirteitä omaavien 10-15-vuotiaiden nuorten sekä heidän perheidensä hyvinvointia.

Vahvistamme nuorten, sisarusten ja vanhempien osallisuutta ryhmämuotoisella leiri- ja verkkotoiminnalla. Hankkeen toiminta-alueena on pääkaupunkiseutu ja Tampere.

Hankkeen tavoitteet

  • Vanhemman osallisuuden ja voimavarojen vahvistuminen arjessa lasten ja nuorten kanssa.
  • Nuorten osallisuuden vahvistuminen omassa elämässä ja lähiyhteisössä.

Etsimme yhden vanhemman perheitä

Etsimme hankkeeseen mukaan yhden vanhemman perheitä, joissa 10–15-vuotiaalla lapsella on neurokirjon piirteitä. Toimintaan osallistuminen on perheille maksutonta, eikä edellytä lapsen diagnoosia.

Hankkeen leiritoiminta

Hankkeen leiritoiminta jatkuu vuonna 2023. Kevätkauden leirtoiminta järjestetään pääkaupunkiseudulla ja syksyllä tapaamme Tampereella.

Leireillä kehitämme yhdessä perheiden kanssa osallisuutta ja voimavaroja vahvistavia työtapoja. Leireillä järjestetään omaa ohjelmaa lapsille ja nuorille sekä vanhemmille.

Sisarukset ovat myös tervetulleita mukaan toimintaan. Leireillä käsitellään mm. murrosiän tuomia muutoksia nuoreen ja vahvistetaan vanhemmuuden taitoja sekä voimavaroja. Tämän lisäksi rentoudutaan ja nautitaan yhdessäolosta.

Jos kiinnostuit hankkeen verkko- tai leiritoiminnasta, otathan rohkeasti yhteyttä!


Kehittäjäkumppaneitamme hankkeessa ovat Tukiliitto, Autismiyhdistys PAUT sekä Yhden vanhemman perheiden liitto ry. Hanketta rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA.

Lisätietoja antaa

Maisa Kosola

vastaava asiantuntija
puh. 050 3437 755
Tampere
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi