Siirry sisältöön

Hyvinvoinnin lataamo -hanke

Hyvinvoinnin lataamo -hankkeessa (2021-2023) edistämme neuropsykiatrisia häiriöitä omaavien 10-15-vuotiaiden nuorten sekä heidän perheidensä hyvinvointia.

Vahvistamme nuorten, sisarusten ja vanhempien osallisuutta ryhmämuotoisella leiri- ja verkkotoiminnalla. Hankkeen toiminta-alueena on pääkaupunkiseutu ja Tampere.

Hankkeen tavoitteet

  • Vanhemman osallisuuden ja voimavarojen vahvistuminen arjessa lasten ja nuorten kanssa.
  • Nuorten osallisuuden vahvistuminen omassa elämässä ja lähiyhteisössä.

Etsimme yhden vanhemman perheitä

Etsimme hankkeeseen mukaan yhden vanhemman perheitä, joissa 10–15-vuotiaalla lapsella on neurokirjon piirteitä. Toimintaan osallistuminen on perheille maksutonta, eikä edellytä lapsen diagnoosia.

Hankkeen leiritoiminta

Hankkeen leiritoiminta perheille on käynnistynyt Tampereella Varalan urheiluopistolla joulukuussa 2021. Ensimmäinen kolmen leirin kokonaisuus on tarkoitettu perheille, joissa nepsylapsi on 10–12-vuotias.

Tämä kokonaisuus toimii pilottileirinä, jossa kehitämme yhdessä perheiden kanssa leiritoimintaa sekä osallisuutta ja voimavaroja vahvistavia työtapoja. Leireillä järjestetään omaa ohjelmaa lapsille ja nuorille sekä vanhemmille.

Sisarukset ovat myös tervetulleita mukaan toimintaan. Leireillä käsitellään mm. murrosiän tuomia muutoksia nuoreen ja vahvistetaan vanhemmuuden taitoja sekä voimavaroja. Tämän lisäksi rentoudutaan ja nautitaan yhdessäolosta.

Jos kiinnostuit hankkeen verkko- tai leiritoiminnasta, otathan rohkeasti yhteyttä!

Kehittäjäkumppaneitamme hankkeessa ovat Tukiliitto, Autismiyhdistys PAUT sekä Yhden vanhemman perheiden liitto ry. Hanketta rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA.

Lisätietoja antaa

Katjaana Järvinen

projektipäällikkö
Hyvinvoinnin lataamo
puh. 040 594 0260
Tampere

Anne-Riitta Sola

työvalmentaja, suunnittelija
Hyvinvoinnin lataamo
puh. 040 6309 838
Tampere