Siirry sisältöön

Muuttajalle

Oma koti on omannäköinen. Tärkeintä on, että koti tuntuu kodilta. Omaan kotiin muuttaminen on suuri elämänmuutos, johon on hyvä valmistautua huolella.

Oppaita ja työvälineitä muuttajalle

Vinkkejä muuttajalle

Minä itsenäistyn -podcastsarja

Minä itsenäistyn! -podcastissa äänessä ovat pitkään elämänmuutostoiminnassamme työskennelleet Taija Halme ja Marjo Rikkinen. Valitse jaksoista sinua eniten kiinnostava tai kuuntele vaikka kaikki silloin, kun sinulle parhaiten sopii!

Videoita asumisesta

Millaista on asua omassa kodissa? Mitä omassa kodissa voi tehdä ja kuka minua auttaa? Nikke, Arja, Johanna sekä Rami ja Kalle kertovat omasta kodistaan ja siitä, mikä arjessa on tärkeää:

Nikke

Nikke tuo videolla esille, kuinka hän on oppinut laittamaan ruokaa, pitämään kotinsa viihtyisänä ja siivoamaan sen. Kotona hän kertoo pelaavansa pleikkarilla ja katsovansa jalkapalloa TV:stä.

Arja

Arja kertoo, mikä omassa kodissa on tärkein asia: ”Täällä on oma rauha ja saa päättää, mitä tekee ja koska menee nukkumaan”.

Johanna

Johanna on käsityötaiteilija. Omassa kodissa hän saa olla rauhassa, levätä ja keittää kahvia.

Rami ja Kalle

Ramille ja Kallelle oma koti merkitsee sitä, että saa olla niin kuin huvittaa ja toki pitää kämpän siistinä. Saa päättää itse menemisistään. Ystävät ja läheiset ovat tärkeitä arjessa.

LISÄTIETOJA ANTAA

Katja Marjamäki

kehittämispäällikkö
puh. 040 4849 985
Tampere
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi