Siirry sisältöön

UNIC-hankkeessa kehitetään pitkäaikaisten sosiaalipalveluiden yksilölähtöisiä rahoitusmalleja. Lähtökohtana ovat ihmisoikeudet ja yhdenvertainen elämä yhteisöissä.

UNIC-hanke 2020-2023 (User-centred funding models for long term care) on ensimmäinen kansainvälinen hanke, jossa kehitetään henkilökohtaisen budjetoinnin keinoin, Euroopan laajuisia työvälineitä pitkäaikaisten sosiaalipalveluiden rahoitusmalleihin. Pitkäaikaisilla sosiaalipalveluilla tarkoitetaan esimerkiksi vammaisten ihmisten asumispalveluita tai henkilökohtaista apua – kaikkia niitä sosiaalipalveluita, joita vammaiset henkilöt tarvitsevat pitkäaikaisesti yhdenvertaisen elämän mahdollistamiseksi.

Mitä teemme hankkeen aikana

Henkilökohtainen budjetointi on käytössä joissain Euroopan maissa ja useissa maissa – myös Suomessa – budjetointia on pilotoitu. Henkilökohtaisen budjetoinnin toimeenpanossa ei kuitenkaan ole tehty laajamittaista yhteistyötä eri maiden, eri alojen tai eri sidosryhmien välillä. UNIC-hanke tukee yksilölähtöisten rahoitusmallien käyttöönottoa tuottamalla tietoa, ratkaisuja ja konkreettisia työvälineitä yksilölähtöisten palveluiden mahdollistamiseksi.

Kehittäjäkumppaneina hankkeessa toimivat:

Rahoittaja: Euroopan unionin yhteisrahoittama hanke:
European Union Programme for Employment and Social Innovation ”EaSI” (2014-2020)

Lisätietoja antaa

Petra Rantamäki

kehittämisjohtaja
puh. 040 1823 352
Tampere
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi