Siirry sisältöön

Urapolkuni KVPS-konsernissa

Työyhteisöni arvot ja visio ovat juurtuneet selkärankaani jo vuosia sitten. Työskentely niiden mukaisesti tuntuu hyvältä ja helpolta, kirjoittaa suunnittelija Riikka Matinaho.

Aloitin työni KVPS-konsernissa vuonna 2004. Työskentelin ensin palvelukotiohjaajana Harjavallan Tukena Hopeanuolen palvelukodissa sen toiminnan alusta asti.

Vuonna 2009 siirryin Tampereelle Tukena Sinikellon päivätoimintayksikköön ohjaajaksi.
Tukena on siis ollut mukana elämäni eri vaiheissa perheen kasvaessa ja tarjonnut mahdollisuuksia yhdistää työtä ja vanhemmuutta.

Mahdollisuus suunnitella, toteuttaa ja kehittää omaa osaamistani ovat motivoineet minua vuodesta toiseen.

Riikka Matinaho

Ohjaajakokemus hyötykäyttöön

Seurasin vuosien varrella kiinnostuneena Kehitysvammaisten Palvelusäätiön kehittämistoimintaa. Mietin, miten mahtavaa olisikaan päästä työskentelemään näiden rautaisten ammattilaisten kanssa.

Myöhemmin, osana sosionomi (ylempi AMK) -tutkintoani, sain opiskelukaverini kanssa mahdollisuuden tehdä opinnäytetyön Kehitysvammaisten Palvelusäätiölle. Kyselin samalla suunnitteilla olevista tulevista hankkeista.

Kävi ilmi, että uusia hankkeita on alkamassa kaksi ja molemmat liittyivät teemoiltaan opinnäytetyömme aiheeseen. Ilmoitin kiinnostukseni hankkeisiin ja minut valittiin kehittämistoiminnan uuteen Poweria!-hankkeeseen suunnittelijaksi.

Arvojen mukainen työskentely, asiakaslähtöinen ja läheisiä arvostava sekä kuunteleva ote ovat muokkautuneet omaksi tavakseni työskennellä jo ihan työurani alkuajoista lähtien.

Riikka Matinaho

Kehittämistyössä tarvitaan kokemusta arjesta asiakkaiden kanssa

Viidentoista vuoden kokemus kehitysvammaisten ihmisten palveluissa on tuonut minulle vahvaa näkökulmaa ja kokemuspohjaa arjen työstä.

Kehittämistoiminnassa tuon esille arjen ääntä omien kokemusteni kautta. Kehittäminen moniammatillisen tiimin kanssa toimii silloin, kun saadaan myös perustyön näkökulmat esiin. Mielestäni palveluita on näin helpompi kehittää ja suunnitella.

Arvojen mukainen työskentely, asiakaslähtöinen ja läheisiä arvostava sekä kuunteleva ote ovat muokkautuneet omaksi tavakseni työskennellä jo ihan työurani alkuajoista lähtien.

Työn ilontuojat ja motivaattorit

Tärkeitä ilontuojia työurallani KVPS-konsernissa ovat olleet vuosien varrella tapaamani ihanat asiakkaat sekä kaikki mahtavat työkaverit, esimiehet ja työyhteisöt, joiden kanssa olen päässyt työskentelemään. Olen tutustunut myös moniin ihaniin läheisiin.

Mahdollisuus suunnitella, toteuttaa ja kehittää omaa osaamistani ovat motivoineet minua vuodesta toiseen. Koulutukset ja äärettömän tärkeät keskustelut muiden ammattilaisten kanssa ovat tuoneet lisämerkitystä työhöni. Tunne siitä, että teen merkityksellistä työtä, antaa paljon iloa arkeeni.

KVPS-konsernin monet mahdollisuudet

Siirtyminen Tukenan ohjaajantyöstä Kehitysvammaisten Palvelusäätiön kehittämistoimintaan vuoden alussa onnistui hyvin. KVPS-konserni (Tukena & KVPS) on mahdollistanut oman kehittymiseni. Se on tarjonnut urapolun, jossa pääsen hyödyntämään aikaisempaa kokemustani ja vastaamaan haasteisiin.

Konsernin arvot ja visio ovat juurtuneet selkärankaani jo vuosia sitten. Työskentely niiden mukaisesti tuntuu hyvältä ja helpolta.

Ainoana pikkuhaasteena voin mainita etätyöskentelyn koronan takia. Mutta siitäkin olemme selvinneet avoimen ja auttavaisen työyhteisön avulla.

Työskentely KVPS-konsernissa kuitenkin jatkuu ja siitä olen hyvin onnellinen.


Kirjoittaja Riikka Matinaho on työskennellyt pitkään ohjaajana KVPS Tukena Oy:ssä. Kiinnostus kehittämistyötä kohtaan toi Riikan mukaan kehittämistoimintaamme ja suunnittelijaksi tammikuussa 2021 alkaneeseen Poweria!-hankkeeseen.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi