Siirry sisältöön

Poweria!

Poweria! -hankkeessa (2021-2023) tuemme monikulttuurisia henkilöitä, joilla on lievä kehitysvamma tai muun syyn vuoksi tuen tarvetta arjessaan. Tuemme heitä löytämään oman opiskelu- ja työelämäpolkunsa.

Hankkeen tavoitteet

  1. Hankkeen päätavoitteena on kehittää valmennusmalli ja työvälineitä, joiden avulla tuetaan monikulttuurisia tukea tarvitsevia henkilöitä löytämään oma opiskelu- ja työelämäpolku. ​
  2. Poweria! -valmennukseen osallistuvat henkilöt saavuttavat oman opiskelu- ja työelämäpolun oikeanlaisen tuen ja verkostojen avulla.​
  3. Monikulttuuristen tukea tarvitsevien henkilöiden itsetuntemus ja sosiaalinen osallisuus vahvistuvat​.
  4. Tietoisuus ja osaaminen monikulttuuristen tukea tarvitsevien henkilöiden tuen tarpeista lisääntyvät​

POWERIA! -valmennus

Valmennus on suunnattu monikulttuurisille, tukea tarvitseville henkilöille. Tuen tarve voi liittyä lievään kehitysvammaan, oppimisvaikeuksiin, nepsykirjoon tai muuhun elämänhallinnalliseen tukeen.

Valmennus koostuu yksilö- ja ryhmävalmennuksesta. Jokaiselle valmennusjaksolle otetaan mukaan kahdeksan henkilöä. Hankkeen aikana järjestetään yhteensä neljä valmennusjaksoa Tampereella. Poweria! – valmennus kestää puoli vuotta. Ryhmävalmennuksen jälkeen on mahdollista saada henkilökohtaista valmennusta.

Valmennusmalli, -materiaalit ja työvälineet käännetään useille eri kielille. Hankkeen jälkeen ne ovat maksutta ladattavissa Kehitysvammaisten Palvelusäätiön verkkosivuilta.


Poweria! – hanke on yksi monista kehittämishankkeistamme. Yhteistyökumppaneitamme hankkeen toteutuksessa ovat Tampereen kaupungin vammaispalvelut, Setlementti Tampere ry sekä Tampereen seudun ammattiopisto Tredu

Poweria! -hanke toteutetaan Euroopan sosiaalirahaston (ESR) tuella. Hanke kuuluu ESR:n Kestävää kasvua ja työtä 2014 – 2020 Suomen rakennerahasto -ohjelmaan.

Lisätietoja antaa

Maisa Kosola

vastaava asiantuntija
puh. 050 3437 755
Tampere

Riikka Matinaho

suunnittelija
Pirkanmaan palkkaamo
Täsmä-hanke
puh. 040 677 3067
Tampere
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi