Siirry sisältöön

Poweria!

Poweria! -hankkeessa (2021-2023) tuemme monikulttuurisia henkilöitä, joilla on lievä kehitysvamma tai muun syyn vuoksi tuen tarvetta arjessaan. Tuemme heitä löytämään oman opiskelu- ja työelämäpolkunsa.

Hankkeen tavoitteet

  1. Hankkeen päätavoitteena on kehittää valmennusmalli ja työvälineitä, joiden avulla tuetaan monikulttuurisia tukea tarvitsevia henkilöitä löytämään oma opiskelu- ja työelämäpolku. ​
  2. Poweria! -valmennukseen osallistuvat henkilöt saavuttavat oman opiskelu- ja työelämäpolun oikeanlaisen tuen ja verkostojen avulla.​
  3. Monikulttuuristen tukea tarvitsevien henkilöiden itsetuntemus ja sosiaalinen osallisuus vahvistuvat​.
  4. Tietoisuus ja osaaminen monikulttuuristen tukea tarvitsevien henkilöiden tuen tarpeista lisääntyvät​

POWERIA! -valmennus

Kolmas valmennusjakso on alkanut elokuussa 2022, mutta vielä mahtuu mukaan!

Valmennus on suunnattu monikulttuurisille, tukea tarvitseville henkilöille. Tuen tarve voi liittyä lievään kehitysvammaan, oppimisvaikeuksiin, nepsykirjoon tai muuhun elämänhallinnalliseen tukeen.

Valmennus koostuu yksilö- ja ryhmävalmennuksesta. Jokaiselle valmennusjaksolle otetaan mukaan kahdeksan henkilöä. Hankkeen aikana järjestetään yhteensä neljä valmennusjaksoa Tampereella. Poweria! – valmennus kestää puoli vuotta. Ryhmävalmennuksen jälkeen on mahdollista saada henkilökohtaista valmennusta.

Valmennusmalli, -materiaalit ja työvälineet käännetään useille eri kielille. Hankkeen jälkeen ne ovat maksutta ladattavissa Kehitysvammaisten Palvelusäätiön verkkosivuilta.


Poweria! – hanke on yksi monista kehittämishankkeistamme. Yhteistyökumppaneitamme hankkeen toteutuksessa ovat Tampereen kaupungin vammaispalvelut, Setlementti Tampere ry sekä Tampereen seudun ammattiopisto Tredu

Poweria! -hanke toteutetaan Euroopan sosiaalirahaston (ESR) tuella. Hanke kuuluu ESR:n Kestävää kasvua ja työtä 2014 – 2020 Suomen rakennerahasto -ohjelmaan.

Lisätietoja antaa

Maisa Kosola

projektipäällikkö
Edelläkävijät-toiminta & Poweria!-hanke
puh. 050 3437 755
Tampere

Riikka Matinaho

suunnittelija
Poweria!-hanke
puh. 040 677 3067
Tampere