Siirry sisältöön

Tukea itsenäistymiseen ja muuttoon -valmennus alkoi Rovaniemellä

Katja Marjamäki

Rovaniemelle on rakenteilla uusi KVPS-koti Vennintähti. Tukea itsenäistymiseen ja muuttoon -verkkovalmennus on aloitettu alueella.

Aloitimme Tukea itsenäistymiseen ja muuttoon -verkkovalmennuksen kesäkuussa yhteisellä tapaamisella. Syksyn aikana tapaamisia on neljä. Valmennuksessa on mukana 13 perhettä.

Valmennus tukee itsenäistymistä ja auttaa koko perhettä suunnittelemaan tulevaisuutta. Tapaamisilla käymme läpi oman elämän tärkeitä asioita, tarjoamme tietoa ja vertaistukea.

Valmennus jatkuu muuttovalmennuksena keväällä 2021. Siihen osallistuvat ne, jotka muuttavat KVPS-koti Vennintähteen.

Omaa ohjelmaa tukea tarvitseville nuorille

On tärkeää harjoitella verkossa vuorovaikutusta ja luontevaa yhdessäoloa. Näin kaikki uskaltavat kertoa omia ajatuksiaan. Omat biisitoiveet luovat tunnelman jo tapaamisten alkuun. Tapaamisten teemojen pohjalta käsittelemme asioita eri tavoilla. Vahvuuksien julisteiden kautta lähdemme tutustumaan toinen toisiimme.

Tapaamisten lisäksi osallistujat ovat tehneet välitehtäviä. Viimeksi tehtävänä oli ottaa itsestä kuva teemalla: Aikuisen elämää. Käsittelimme näiden kuvien avulla, mitä kaikkea aikuisen ihmisen elämä onkaan. Se on ”kylästelyä, saunomista, sämpylöiden leipomista, karaokea, tunturilenkkejä ja juhlia”.

Omaa ohjelmaa vanhemmille ja muille läheisille

Vanhemmat ovat pohtineet muun muassa matkaansa vanhempana:
Kuinka vanhemmuus muuttuu tukea tarvitsevan lapsen aikuistuessa?

Yhteinen keskustelu on tuonut monenlaisia ajatuksia:

Elämää pitää kasata pala palalta ja saada liitokset toimimaan. Kaikilla lapsilla on oma polkunsa. Aikuisen ihmisen tietä ei voi tasoitella. Lapsi on auttanut katsomaan elämää, turhista ei hätkähdä. Nuorilla on mahtavia vahvuuksia.

Osallistujat, vanhemmat ja läheiset

Osallistujien palautteita valmennuksesta

Ihanaa osallistamista, nuoret olivat keskiössä teidän huomioissanne.

Osallistuja, vanhempi

Kovasti herkällään tässä muuttoasiassa olemme.
Turvallinen olo on kanssanne tätä matkaa kulkea ja tukea saada.

Osallistuja, läheinen

Hyviä ja hyvin suunniteltuja tapaamisia ollut. Extemporeeta sopii mukaan niin teän ko meänki puolelta. Se on joustavaa ja kertoo huimasta ammattitaidosta ja heittäytymisestä luottamusta herättävällä tavalla.

Osallistuja, läheinen

Lisätietoja antaa

Katja Marjamäki

kehittämispäällikkö
puh. 040 4849 985
Tampere

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.