Siirry sisältöön

KVPS-koti Vennintähti Rovaniemelle

Uusin KVPS-koti Vennintähti on rakentumassa Rovaniemelle. Syksyllä 2021 valmistuva Vennintähti tarjoaa oman kodin viidelletoista asukkaalle.

Uuden kodin rakennuttaa ja pääurakoitsijana toimii Siklatilat Oy. Kodin valmistuttua Kehitysvammaisten Palvelusäätiö vuokraa tilat ja KVPS Tukena Oy toimii palveluntuottajana. Rakennustyöt käynnistyivät syyskuussa, ja koti valmistuu elokuussa 2021. Koti valmistuu Vennivaaraan, osoitteeseen Talvitie 30.

Uudisrakennukseen valmistuu nykyaikaisia asumisvaatimuksia vastaava, esteetön koti 15 asukkaalle. Asunnot ovat kooltaan 28 m2 ja niihin kuuluu tupakeittiö, makuualkovi ja esteetön kylpyhuone. Kolmessa kotiryhmässä on kussakin viisi asuntoa. Lisäksi taloon tulee viihtyisiä yhteistiloja asukkaiden yhdessäoloa varten sekä yhteiset sauna- ja pesulatilat.

Tukea itsenäistymiseen ja muuttoon

Tukea itsenäistymiseen ja muuttoon -valmennus tukee muuttajaa ja läheisiä elämänmuutokseen valmistautumisessa. Valmennukseen ovat tervetulleita kaikki, joilla on toiveissa muutto uuteen kotiin lähivuosien aikana. Rovaniemellä valmennus alkoi keväällä 2020 yhteisillä verkkotapaamisilla.

Palvelut

KVPS Tukena Oy on tuleva palveluntuottaja. Tukenan Hyvä Elämä -palvelut tarjoavat yksilöllisen tuen asumiseen ja elämiseen. Sosiaali- ja terveysalan ammattilaisista koostuva henkilökunta työskentelee kodissa ympärivuorokautisesti.

Lisätietoja antaa

Aarne Rajalahti

varatoimitusjohtaja
kiinteistötoimen johtaja
puh. 040 5174 447
Tampere