Siirry sisältöön

Hyvinvointivalmennusta erityislasten vanhemmille

Kaipaatko tukea omaan jaksamiseesi vanhempana sekä arjen haastavien tilanteiden kohtaamiseen?

Kun lapsi satuttaa -hankkeen erityislapsen vanhemman hyvinvointia ja voimavaroja tukeva valmennusohjelma Toivon tiellä sai viime vuonna hyvää palautetta.

”Onnistunut valmennus-retki. Sain paljon jäsennettyä omaa ajatteluani keskustelujen avulla ja sitä kautta lisää voimavaroja arkeen.”

Vuonna 2022 mahdollistetaan kuudelle vanhemmalle hyvinvointivalmennus.

Valmennusohjelman valmentajana toimii neuropsykiatrinen valmentaja, tunnekouluttaja, kokemusasiantuntija ja Erityisvoimia.fi sivuston perustaja Riikka Seppälä.

Toivon tiellä -valmennuksen sisältö

Valmennus on ratkaisukeskeisiin menetelmiin pohjautuva, kuusi tapaamiskertaa sisältävä kokonaisuus. Painopiste on vanhemman omassa sisäisessä maailmassa. Valmennuksessa vanhempi tutkii vanhemmuuttaan ja siihen liittyviä unelmia, tunteita, ajatuksia, toiveita ja odotuksia turvallisesti, henkilökohtaisessa valmennussuhteessa. Valmennuksen avulla vanhempi oppii ja omaksuu taitoja, joiden avulla kuormitusta ja vastoinkäymisiä on helpompi käsitellä.

Haku Toivon tiellä -valmennusohjelmaan

Haku valmennusohjelmaan on avoinna keskiviikkoon 16.3. saakka.

Toivon tiellä -valmennusohjelman hakulomake

Valmennus on osallistujille maksuton. Hakemukset käsitellään heti hakuajan jälkeen ja kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnasta.

Valmennuksen toteutus

Kolmen vanhemman kanssa valmennus alkaa huhtikuussa ja kolmen vanhemman kanssa elokuussa.

Valmennus toteutetaan kahdessa osassa:
Ensimmäisessä vaiheessa vanhempi saa tutustuttavakseen digitaalisen e-kirjan, jonka avulla hän tutkii omatoimisesti vanhemmuuttaan ja käy läpi kokemuksiaan ja omaa kasvuaan vanhemmaksi.

Toisessa vaiheessa vanhempi työstää valitsemiaan teemoja yhdessä valmentajan kanssa henkilökohtaisissa tapaamisissa. Tapaamiset toteutetaan verkossa. Viisi tapaamista ja yhden tapaamisen kesto on 60 min.

Valmentaja sopii erikseen valmennuskertojen aikataulutuksen kunkin vanhemman kanssa.

Lisätietoja antaa

Markku Vellas

vastaava asiantuntija
Osallisuuden tuki
puh. 050 5613 228
Tampere

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.