Siirry sisältöön

Ystävyys on kannustamista ja toisista huolehtimista

Asiantuntijaryhmämme jäsen Jari Nurmi kertoo ajatuksiaan siitä, miten toista voi kannustaa ja auttaa ystävänä eteenpäin.

Ystävänpäivää vietetään 14.2. Minusta ystävyys on sitä, että antaa toiselle mahdollisuuden.

Ystävyys vaatii vaivannäköä

Olen ollut monessa mukana ja monissa paikoissa töissä. Olen saanut kavereita niissä kaikissa. Vaikka kaverin kanssa olisikin eri harrastukset ja kiinnostuksen kohteet, kannattaa vanhoille tutuille ja uusille tuttavuuksille antaa mahdollisuus. Kun lähtee mukaan sellaisiinkin juttuihin, jotka eivät ensin itseä kiinnosta, siinä oppii paljon elämästä. Kaverin kanssa kemia alkaa toimimaan, jos vaan sille annetaan mahdollisuus.

Jos näkee vähän vaivaa ja vaalii ystävyyttä, toisen ihmisen kautta voi saada paljon uusia voimavaroja.

Onnistumisista saa voimaa

Kun onnistuu jossain, siitä saa voimaa. Olen päässyt mukaan Kehitysvammaisten Palvelusäätiön järjestämään Ystävät verkossa -toimintaan ja sen on ollut tosi hyvä juttu. Ystävät verkossa tarkoittaa verkkokahviloita ja muita tapaamisia verkossa. Sinne saa tulla mukaan kuka tahansa. Olen saanut olla mukana suunnittelemassa aiheita heti alusta alkaen. Tapaamisissa saan olla vähän niin kuin ystävänä muille osallistujille.

Työvalmentaja Anne-Riitta Sola on kannustanut ja tukenut minua paljon. Hän sanoo, että tosi hyvin menee. Henkinen hyvinvointini on parantunut viime aikoina paljon.

Ystävyys on kannustamista ja toisista huolehtimista

Toisten ihmisten kannustaminen on aina tärkeää. Jos itsestä tuntuu, että on löytänyt jostain asiasta voimavaroja, niistä kannattaa vinkata muillekin. Kannustavasta ilmapiiristä huolehtiminen on kaikista tärkein. Se on niiden vastuulla, jotka ovat jo löytäneet omat vahvuutensa.

Ja apua kannattaa aina pyytää silloin, jos joku asia on itselle hankalaa. Jos vaikka kaupassa käynti on joskus vaikeaa, kannattaa pyytää ystävää auttamaan. Häntä voi sitten auttaa puolestaan joku toinen kerta.


Kirjoittaja Jari Nurmi on aktiivinen asiantuntijaryhmämme jäsen. Hän on toiminut vuosien varrella erilaisissa luottamustoimissa myös meillä Kehitysvammaisten Palvelusäätiössä.

Yksi kommentti artikkeliin “Ystävyys on kannustamista ja toisista huolehtimista

  • Taas oli mielestäni Hyviä asioita ja pohdintoja sisältävä tämä Veljeni Jarin tekemä blogi kirjoitus!
    Jatka samaan malliin,niin Harjoitus tekee sinusta Mestarin.!
    Kolme sanaa sinulle, Ole Ystävä minulle.!

    Siunattua Ystävänpäivää 14.2.021.!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi