Siirry sisältöön

Usko unelmaasi! Jari Nurmi toteutti suuren unelmansa ja matkasi New Yorkiin

Minulla oli suuri unelma – matka New Yorkiin. New York on aina ollut minun unelmakohde. Olen halunnut kokea sen kerran elämässä. Tein monen vuoden haaveesta totta ja matkustin viikoksi unelmakaupunkiini. Elin niin täysillä ja olin onnellinen joka hetkessä!

Olin nähnyt New Yorkista paljon kuvia. Halusin nähdä, millainen kaupunki on oikeasti paikan päällä. Innoittajana oli kaupungin suuruus – tiesin, että siellä on paljon nähtävää ja koettavaa.

Unelman toteuttaminen vaati rohkeutta ja avointa mieltä.

Olin haaveillut jo viisi vuotta New Yorkin matkasta. Suurin haaste haaveen toteuttamisessa oli löytää matkalle sopiva avustaja. Löysin avustajaksi tutun taksikuskin, joka lähti matkaan vapaaehtoisena. Olin kerryttänyt säästöjä tililleni matkaa varten. Edunvalvojani oli myötämielinen ja ymmärsi, että matka oli minun suuri unelmani.

Olin tutkinut netistä paljon kirjoituksia ja kuvia New Yorkista. Otin selvää nähtävyyksistä ja vertailin myös hotelleja ja ruokapaikkoja. Kannattaakin etukäteen tutustua kohteeseen, se helpottaa heittäytymistä ja matkasta nauttimista.

Toteutuneita toiveita ja huikeita muistoja

Ykköskohteenani oli Vapaudenpatsas. Innoitteen patsaan näkemiseen sain siitä, että patsas edustaa vapautta – jokaisella ihmisellä on vapaus tasa-arvoiseen elämään. Vapaudenpatsaalle matkasimme lautalla. Tuntui ihan uskomattoman mahtavalta ja patsas uskomattoman suurelta!

Toinen kolme kärjessä -kohde minulla oli Empire State Building, New Yorkin korkein 381 metriä korkea, 102-kerroksinen pilvenpiirtäjä. Hissillä pääsimme käymään ihan huipulla, mistä näki koko Manhattanin silhuetin. Haltioiduin suorastaan – se oli iltavalaistuksessa aivan mahtava!

Kolmas etukäteen suunnittelemani kohde oli Central Parkin eläintarha. Eläintarha oli myös mahtava kohde. Mieleen jäivät pingviinit, karhu ja tropiikin eläimet. Puisto oli rauhallinen paikka ja sinne saattoi mennä rauhoittumaan kaupungin vilinästä.

Huippujuttuihin kuului myös Times Squaren aukiolla sijainnut suosittu ruokaravintola Ellen, jossa oli laulavia tarjoilijoita. Se oli melkoinen elämys, jonka sain kokea kahteen kertaan! Jos asuisin New Yorkissa, se olisi kantapaikkani.

New Yorkissa oli vilkas ja villi liikennekulttuuri. Torvet tööttäilivät ja autot ajoivat lujaa. Ihmisten määrä oli valtava.

Mieleen jäivät myös vähävaraiset ihmiset, jotka asuivat ja nukkuivat kadulla. Se pisti mielen vähän surulliseksi. New Yorkissa on todella suuri ero rikkaiden ja köyhien välillä.

Usko unelmaasi ja jaksa unelmoida!

Matkan jälkeen oli tunne, että haluaisin takaisin ja äkkiä uudelleen. Huikeat fiilikset!

Kotiuduin kaupunkiin yllättävän hyvin. Huomasin, että huonollakin kielitaidolla pärjää. Kielitaito ei ole este matkaunelman toteuttamiselle. Ihmiset olivat meille hyvin ystävällisiä.

Minulta kysyttiin, mitä haluaisin sanoa ystäville, joilla myös on suuria unelmia.

Haluaisin sanoa, että kannattaa olla sitkeä unelman toteuttamisessa. Sitkeys palkitaan ja vaikeudet voitetaan. Kun jaksaa unelmoida ja uskoa unelmaan, se palkitaan!

Jari Nurmi

Kirjoittaja Jari Nurmi on yksi Kehitysvammaisten Palvelusäätiön kokemusasiantuntijoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi