Siirry sisältöön

”Teemaleirit ovat superia!” – Uusia elämyksiä kesän leireiltä

Järjestimme kuluneena kesänä kaikkiaan 12 teemaleiriä eri puolilla Suomea. Leiriläisten antaman palautteen mukaan takana on hyvin onnistunut leirikesä.

Järjestimme teemaleirejä Pirkanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa, Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa. Uusina leiripaikkoina olivat miljööltään viihtyisä Hilturannan leirikeskus Pudasjärvellä ja luonnonkaunis Mustajärven leirikeskus Loimaalla.

Uusina teemoina retkeily ja sosiaalinen media

Kuluneen kesän uusia teemoja olivat retkeily ja luonnossa liikkuminen. Reppu selkään ja reissuun -leirillä oli jännittäväksi koettu mahdollisuus yöpyä teltassa. Malikkeen luonnossa liikkumisen apuvälineet olivat leirillä ahkerassa käytössä.

Oli kivaa, kun pyörätuolilaiset otettiin mukaan lenkille!

Monipuolista ohjelmaa ja kävelymahdollisuuksia. Kaikille apua, kun tarvii, ja kaikkien tarpeet huomioitu.

Reppu selkään ja reissuun -leiriläiset

Aikuisuutta etsimässä -leiri oli myös mieluisa uutuus. Ohjelmassa oli muun muassa tunnekasvatusta ja seksuaalineuvontaa, ja mukana oli seksuaalikasvattaja. Muutamalla kesän leireistä perehdyttiin myös sosiaalisen median maailmaan, joka oli aikuistuville nuorille mieluisa teema.

Kiitokset kaikille. Oli todella mukavaa ja kivaa ohjelmaa. Teemaleirit ovat superia!

Aikuisuutta etsimässä -leiriläinen

Hyvää palautetta leiriläisiltä ja heidän läheisiltään

Keräämme aina jokaisen teemaleirin päätteeksi palautteen kaikilta leiriläisiltä. Kiitosta saivat erityisesti kiva tekeminen, hyvä porukka ja mukavat ohjaajat, ulkoileminen, saunominen ja uiminen sekä tietenkin hyvä ruoka. Monella toiveena oli päästä leirille taas ensi kesänä.

”Leiriläisten läheisiltä saimme myös kauniin kiitoksen. Yksi läheinen sanoi, että kymmeneen vuoteen ei tukea tarvitseva perheenjäsen suostunut lähtemään mihinkään leirille tai muuhun yhteiseen tapahtumaan. Nyt hän oli itse valinnut leirin ja leiriviikon jälkeen kertoi tulevansa ensi kesänä uudelleen. Toinen läheinen soitti ja kertoi, että he ovat kolme vuotta olleet pelkästään kahden kotona”, Päivi Kemppainen-Aro kertoo.

Kolmeen vuoteen sain ensimmäisen kerran nukkua kunnon yöunet, kun tiesin läheiseni olevan hyvässä hoidossa.

Leiriläisen läheinen

Tarjosimme työtä nuorille ja tukea tarvitseville

Palkkasimme kesän leireille kaikkiaan reilut 60 työntekijää. Sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten lisäksi oman osaamisensa leireille toivat myös musiikki- ja liikunta-alan, varhaiskasvatuksen ja opetusalan ammattilaiset ja opiskelijat.

Kesän leireillä on perinteisesti tarjottu työmahdollisuuksia myös koululaisille sekä tukea tarvitseville täsmätyökykyisille ihmisille. Leirit antavat heille arvokasta työkokemusta.

”Muutamilla leireillä oli työelämään tutustuvia nuoria apuohjaajina. Lisäksi tarjosimme työmahdollisuuden neljälle tukea tarvitsevalle apuohjaajalle. Heidän läsnäolonsa koettiin tärkeäksi, ja heistä oli suuri apu monessa asiassa”, Päivi Kemppainen-Aro toteaa.

LISÄTIETOJA ANTAA

Päivi Kemppainen-Aro

suunnittelija
puh. 040 1447 836

2 kommenttia artikkeliin “”Teemaleirit ovat superia!” – Uusia elämyksiä kesän leireiltä

  • Oliko yhtään leiriä Turussa jos ei niin ensi vuonna voisi Turkuun tulla myös leiri

  • Hei Virpi,
    Turussa ei ollut tänä kesänä leiriä, mutta siellä lähistöllä toteutui leirit Loimaalla ja Taivassalossa.
    Ensi kesänä suunnitteilla on leiri Turkuun (Oriniemeen). Tarkemmat tiedot saat kotisivuiltamme tai esitteestä, kun se taas vuoden vaihteessa julkaistaan.
    -päivi-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.