Siirry sisältöön

Asumisharjoittelun pajat

Kevään vertaisoppimisen pajoissa pohdimme, mitkä ovat onnistuneen asumisharjoittelun mahdollistavia tekijöitä. Pajat ovat avoimia kaikille asumisharjoittelua toteuttaville sekä sen kehittämisestä kiinnostuneille tahoille.


Asumisharjoittelu tukee niin itsenäistymistä kuin asumisen suunnittelua ja onnistumista. KVPS toteutti kyselyn, joka osoitti, että asumisharjoittelun hyviä toimintatapoja on eri puolilla Suomea ja yhteiskehittämistä tarvitaan. Kyselyssä nousi esille mm. erillisten asumisharjoitteluasuntojen tarve, yhteistyö yli sektorirajojen sekä läheis- ja verkostoyhteistyön merkitys.

Kevään pajojen sisällöt on suunniteltu kyselyyn vastanneiden esille nostamien teemojen pohjalta. Asumisharjoittelun kyselyn blogikirjoituksen ja kyselyn koonnin löydät: https://kvps.fi/asumisharjoittelusta-valmiuksia-itsenaiseen-elamaan/

Pajat toteutetaan verkossa ja voit ilmoittautua mukaan joko yksittäisiin kertoihin tai kaikille kolmelle kerralle. Tervetuloa asumisharjoittelun vertaisoppimisen pajoihin keväällä 2021!

Pajat pidetään aina klo 13-14.45. Päivämäärät ja teemat ovat seuraavat:

Tiistai 30.3. Henkilön oma ääni, tavoitteet ja yhteistyö asumisharjoittelun lähtökohtana. Pajassa tutustumme toinen toisiimme ja luomme yhteisen vertaisoppimisen ympäristön. Lähdemme vahvistamaan taitojamme kuulla henkilön omaa ääntä, pysähtyen Näin minä pärjään-itsearviointivälineen äärelle. Keskustelemme myös läheis- ja verkostoyhteistyön merkityksestä onnistuneen asumisharjoittelun toteuttamisessa.

Tiistai 20.4. Oikeus asumisharjoitteluun ja tukea päätöksentekoon. Pajassa saat tietoa asumisharjoittelun taustana olevista oikeuksista ja lainsäädännöstä, sekä tuetun päätöksenteon merkityksestä. Mukana Tukiliitosta Vammaispalveluiden asiantuntija Anne Saarinen sekä Työelämän asiantuntija Kari Vuorenpää.

Tiistai 11.5. Asumisharjoittelun merkitys, arviointi ja hyvät käytännöt. Pajassa saamme näkökulmia asumisharjoittelun tavoitteellisesta toteuttamisesta. Kuulemme hyviä asumisharjoittelun toimintamalleja eri puolilta Suomea ja tutustumme valitsemiimme arviointimenetelmiin.

Lisätietoja antaa

Katja Marjamäki

kehittämispäällikkö
puh. 040 4849 985
Tampere

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumislomake

Perustiedot

Päivämäärä
Kenelle
Asumisharjoittelua toteuttaville ja sen kehittämisestä kiinnostuneille tahoille
Hinta
Maksuton
Paikka
verkossa