Siirry sisältöön

Surun äärellä -keskustelukortit auttavat käsittelemään surua

Kuinka keskustella surusta kehitysvammaisen tai tukea tarvitsevan ihmisen kanssa? Surun äärellä -keskustelukortit on suunniteltu avuksi, kun surun kohdannut ihminen tarvitsee tukea surunsa käsittelemiseen. Korttien avulla pyritään löytämään asioita, jotka auttavat surun ymmärtämisessä ja surun kanssa elämisessä.

Suru on usein kipeä aihe. Voimme kokea surua menettäessämme meille tärkeitä ja läheisiä ihmisiä. Elämän rajallisuuden ymmärtäminen vaatii työtä. Suru nostattaa meissä kaikissa isoja tunteita, joiden ilmaisemiseen ja joista puhumiseen voi tarvita tukea ja apua.

Surun äärellä -keskustelukortit on suunniteltu erityisesti kehitysvammaisille ja tukea tarvitseville ihmisille, mutta mikään ei estä käyttämästä niitä kenen tahansa surun kohdanneen kanssa. Kortteja voidaan käyttää keskusteltaessa joko kaksin tai ryhmässä. Korttipakka sisältää 45 korttia. Korteissa seikkailee seitsemän lintua, jotka kohtaavat surua hieman eri tavoin. Linnut saavat tukea toinen toisistaan erilaisia tunteita kohdatessaan.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiön ikäperhetoiminnassa on vuosien saatossa tullut vastaan monenlaisia surun kohtaamisen tilanteita. Kuolema on voinut kohdata omia vanhempia, omaa lasta, asuinyhteisön asuinkumppania tai työntekijää asuinyhteisössä. Surun äärellä –kortit ovat syntyneet osana ikäperhetoimintaa ja Marjo Rikkisen opinnäytetyötä. Työryhmä oli koottu KVPS Tukena Oy:n asumisyksiköiden henkilöstöstä.

Jokaisella on oikeus suruun ja sen käsittelemiseen. Korttien toivotaan antavan oikeuden surun kokemiseen ja sen ymmärtämiseen.

Marjo Rikkkinen

Tilaa kortit kotisivuiltamme!

LISÄTIETOJA ANTAA

Marjo Rikkinen

perhelomituksen johtaja
Keskinen alue
puh. 040 538 4640
Tampere

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.