Siirry sisältöön

Rakkaalle työkaverille ja ystävälle

Muistokirjoitus työyhteisömme jäsenelle Mika Kankaiselle.

Rakas työkaverimme Mika Kankainen poistui keskuudestamme äkillisesti ja odottamatta nopeasti edenneen vakavan sairauden seurauksena. Hänen poismenonsa jättää paljon tyhjyyttä työyhteisöömme ja sydämiimme. 

Mika Kankainen toimi konsernimme hallintopäällikkönä ja hän oli hyvin merkityksellinen ihminen yhteisöllemme. Hän oli paitsi loistava ammattilainen, myös hieno ihminen ja lämmin, huomaavainen työkaveri. Mika ei koskaan epäröinyt auttaa muita, ja hänen positiivinen asenteensa toi valoa mihin tahansa tilanteeseen. Mika oli vahvasti luomassa Tukena-konsernin kulttuuria, henkilöstöpolitiikkaa ja toimintatapoja aivan alusta saakka.  

Mika tuli Kehitysvammaisten Palvelusäätiön Päivänsäteen palvelukotiin asumisesta vastaavaksi työntekijäksi vuonna 1994. Syksyllä 1997 hän aloitti palvelukodin johtajana.  Tästä tehtävästä Mika siirtyi vuonna 1999 säätiön toimistoon Tampereelle henkilöstöpäälliköksi. 

Mika oli keskeinen henkilö Tulppaanitalon toimijoiden yhteisten tukipalvelujen muodostamisessa. Hänellä oli laaja vastuu Kehitysvammaisten Palvelusäätiön, KVPS Tukena Oy:n, Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n ja Me Itse ry:n tarvitsemien tukipalveluiden johtamisesta. Mika toimi hallintopäällikkönä tässä kokonaisuudessa vastaten edellä mainittujen organisaatioiden johdon kanssa henkilöstöpolitiikasta ja -hallinnosta sekä ICT-asioista. 

Mikalla oli vahva asiaosaaminen, ja hän oli täysin kotonaan hyvin erilaisissa, vaativissakin tilanteissa. Hänen toimintansa perustui aina punnittuihin näkemyksiin, mutta hän osasi aina ottaa huomioon myös inhimilliset näkökulmat. Hänen kanssaan jokainen tuli kohdatuksi ja kuulluksi.  

Mikan tietämys työntekijöidemme työstä ja heidän tarpeistaan, sekä ymmärrys palvelutoimintamme arjesta ja asiakkaistamme oli avainasemassa rakentaessamme hyvää henkilöstö- ja työnantajapolitiikkaa kasvavassa konsernissamme. Hänen tapansa kohdata työntekijät edisti toimintakulttuuria, joka ei ainoastaan täyttänyt hallinnollisia vaatimuksia, vaan myös edisti aidosti työntekijöiden hyvinvointia ja Tukena-konsernin kyvykkyyttä. Tämä lähestymistapa oli keskeinen osa Mikalle ominaista johtamis- ja työtyyliä ja auttoi luomaan vahvan perustan positiiviselle henkilöstökokemukselle. 

Mikalla oli ainutlaatuinen kyky luoda luottamusta mutta aina niin, että yhteisö oli keskiössä. Hän oli valtavan hauskaa seuraa ja hänellä oli ilmiömäinen kyky heittäytyä hulvattomastikin erilaisiin tilanteisiin. 

Mikalle omat läheiset olivat hyvin tärkeitä. Hänen juurensa olivat vahvasti Keski-Suomessa Uuraisilla ja tämä tuli usein esille hänen puheissaan. Mikasta piirtyi aina kuva hyvin ehjänä ja kokonaisena ihmisenä. Hän tiesi mitkä asiat hänelle ovat elämässä tärkeitä. Voimme olla kiitollisia siitä, että työ oli yksi niistä. Mika jätti meille ison, ihmisen kokoisen muiston ja perinnön.  

Tänä surun ja kaipauksen hetkenä lähetämme syvimmät osanottomme Mikan läheisille. 

Mikan muisto tulee elämään vahvasti yhteisössämme ja meissä kaikissa, jotka hänet tunsivat. Lepää rauhassa, rakas työkaverimme. Sinun läsnäolosi, valosi, laulusi ja viisautesi jäävät elämään.  

Kirjoittajat:  

Kirsi Konola, toimitusjohtaja, Tukena-säätiö 
Markku Virkamäki, toimitusjohtaja (-2020), Kehitysvammaisten Palvelusäätiö 
Jere Metsähonkala, toimitusjohtaja Tukena Oy 
Päivi Kari, toimitusjohtaja (-2023), Tukena Oy 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.