Siirry sisältöön

Rajat rikki -hankkeemme tukee nuorta kohti väkivallatonta tulevaisuutta

Uusi Rajat rikki -hankkeemme on suunnattu 13–29-vuotiaille väkivaltaisesti oireileville tukea tarvitseville nuorille tai nuorille aikuisille. Sovellamme ja kehitämme menetelmiä nuoren tueksi kohti väkivallatonta tulevaisuutta.

Rajat rikki -hankkeemme on suunnattu tukea tarvitsevalle nuorelle tai nuorelle aikuiselle, joka oireilee väkivallalla tai muulla rajoja rikkovalla käytöksellä. Nuorella voi olla kehitysvamma, neuropsykiatrisia piirteitä tai samankaltaisia oppimisen ja ymmärtämisen haasteita.

Rajat rikki -hankkeessa keskitymme nuorten kanssa tehtävään työhön: Sovellamme ja kehitämme menetelmiä väkivaltaisesti käyttäytyvän nuoren tueksi kohti väkivallatonta tulevaisuutta. Tuemme ja ohjaamme nuoria vastuulliseen toimintaan, tunnesäätelyyn ja itsetuntemukseen. Nuoret saavat tukea ja keinoja sosiaalisiin taitoihin ja tilanteisiin, tunteiden hallintaan sekä itsehillinnän ja väkivallan kysymyksiin.

”Nuoren väkivallan kierre on tärkeää katkaista ajoissa, ettei väkivalta pitkity tai kehity vakavammaksi. Oman väkivaltaisuuden tarkastelu avaa mahdollisuuksia korjata tilannetta. Ellei väkivaltaan puututa, sillä on taipumus toistua, lisääntyä ja muuttua vakavammaksi”, hanketta luotsaava Markku Vellas sanoo.

”Ensiarvoisen tärkeää on erottaa ihminen hänen teoistaan, tukea nuorta ja välittää hänestä hänen väkivaltaisista teoistaan huolimatta. Hankkeessa matalan kynnyksen toiminta auttaa ja tukee nuorten osallisuutta, toimintakykyä, toimijuutta ja hyvinvointia vaikeassa elämäntilanteessa.”

Hankkeessa kiinnitetään huomiota myös nuoren lähipiirin ja -ympäristön tukemiseen. Tukemisessa korostuu monitahoinen verkostotyö, jolloin nuoren osallisuus ja toiminnallisuus lähiyhteisössä ja -ympäristössä vahvistuu. Toimivia hyviä käytänteitä jaetaan valtakunnallisesti.

Rajat rikki -kehittämishankkeen tavoitteet

  • Tukea tarvitsevan nuoren tekemä väkivalta vähenee.
  • Nuori saa ympäristöstään tukea ja turvaa väkivallattomuuteen.
  • Tukea tarvitsevien nuorten tekemä lähisuhdeväkivalta tulee näkyväksi.
  • Palvelujärjestelmä vastaa väkivaltatyön osalta tukea tarvitsevien nuorten tarpeisiin.

Tukena-säätiö toteuttaa Rajat rikki -hankkeen 1.3.2024–31.12.2026 yhteistyössä Setlementti Tampere ry:n kanssa. Hanke toimii Pirkanmaalla ja se toteutetaan Sosiaali- ja terveysministeriön (STEA) tuella Veikkauksen varoista.

Olemme mielellämme käytettävissänne arjen haasteellisissa tilanteissa.

LISÄTIETOJA ANTAA

Markku Vellas

vastaava asiantuntija
Rajat rikki -hanke
puh. 050 5613 228
Tampere

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi