Siirry sisältöön

Poweria tukee omaa polkuani opiskelemaan ja työelämään

Kehitysvammaisten Palvelusäätiön Poweria! -hanke tukee monikulttuurisia, tukea tarvitsevia ihmisiä löytämään oman polkunsa opiskelemaan tai työelämään. Rehab Al-Zahu kertoo blogissaan opiskeluhaaveistaan ja hyvistä harjoittelukokomuksistaan.

Hei, olen Rehab!

Olen ollut Poweria! -hankkeessa mukana elokuusta 2022 lähtien.

Minun toiveenani on päästä opiskelemaan asioimistulkkauksen ammattitutkintoa. Poweria!-valmennuksen avulla olen hakenut opiskelemaan.

Opiskelutuloksia odotellessa Poweria!-hanke järjesti minulle harjoittelupaikan Mainion neuvonnasta Tampereelta. Mainio on monikielinen neuvontapalvelu, joka palvelee Pirkanmaan laajuisesti jopa 14 eri kielellä. Mainiosta saa tietoa ja neuvoja arjen asioihin, esimerkiksi kansalaisuusasioihin, työhön, opiskeluun, terveydenhoitoon ja harrastuksiin.

Harjoittelupaikka oli aivan loistava valinta, koska puhun arabiaa ja pystyin hyvin hyödyntämään kielitaitoani.

Huhtikuussa olin kahtena päivänä viikossa harjoittelussa Mainiossa. Minulla oli Riikka Poweria! -hankkeesta mukana harjoittelupäivissä. Harjoitteluuni kuului Mainion aulapalvelu, jossa neuvoin asiakkaita vuoronumerolaitteen käytössä. Lisäksi ohjasin asiakkaita omankielisen neuvojan luokse ja autoin heitä palautteen antamisessa.

Olin mukana myös Saavutettavuus-projektissa, missä työskentelin vuoden 2022 pakolaismiehen Aladdin Dellin kanssa. Projektissa testasimme eri paikkojen saavutettavuutta ja esteettömyyttä. Kävimme esimerkiksi Tampereen rautatieasemalla, missä esteettömyys on hienosti hoidettu.

Harjoittelu oli tosi mielenkiintoinen. Tiesin ennen harjoittelua, että Mainio on täällä Tampereella ja sieltä ihmiset saavat apua. Harjoittelussa minulle kuitenkin selvisi, kuinka monella eri kielellä tietoa ja neuvoa Mainiosta saa.

Huomasin harjoittelun aikana, että Mainion asiakkaat ja heidän asiansa ovat moninaisia. Minulta tultiin kysymään esimerkiksi työllistymiseen liittyviä asioita, mutta ohjasin asiakkaan oikealle palveluneuvojalle.

Harjoittelussa opin kohtaamaan erilaisia ihmisiä erilaisissa elämäntilanteissa. Fiilikseni harjoittelusta on vallan mainio! Monikulttuurisuus on työelämän rikkaus ja mahdollisuus!

Rehab Al-Zahu

Kirjoittaja Rehab Al-Zahu on Poweria!-hankkeen asiakas. Rehab on syntynyt Suomessa ja osaa sujuvasti arabiaa ja suomea. Poweriassa työskentelevä Riikka Matinaho oli apuna blogin kirjoittamisessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi