Siirry sisältöön

Pirkanmaan Osuuskaupassa työskentelevä Kalle Siltanen on todella pidetty työkaveri

Pirkanmaan Osuuskaupan tavoitteena on saada työ ja tekijä kohtaamaan. Unelmana on, että vuonna 2030 jokaisessa toimipaikassa työskentelee erityistä tukea tarvitseva. Kalle Siltanen sai työpaikan ABC Pirkkalan Salesta. Hän on taitava työntekijä ja pidetty työkaveri.

Meillä Pirkanmaan Osuuskaupassa on työskennellyt jo pitkään erityistä tukea tarvitsevia työntekijöitä, kuten kehitysvammaisia, näkö- tai kuulovammaisia ihmisiä sekä osatyökykyisiä mielenterveyskuntoutujia. Varsinainen erityistä tukea tarvitsevien työllistämisprojekti aloitettiin Osuuskaupalla vuonna 2017. Tällä hetkellä pisin voimassa oleva työsuhde on alkanut jo vuosituhannen vaihteessa.

Tavoitteenamme on saada työ ja tekijä kohtaamaan. Pirkanmaalla on jo vuosia mietitty työnkuvia uusin silmin – voisiko tämä olla erityistä tukea tarvitsevan työtehtävä?

Jaana Salo, työhyvinvointipäällikkö

Tällöin työkavereille vapautuu aikaa muihin tehtäviin. Erityistä tukea tarvitsevan tehtävät katsotaan jokaiselle yksilöllisesti, valmiuksien ja mielenkiinnon mukaan.

Meillä on unelma, että vuonna 2030 Pirkanmaan Osuuskaupan jokaisessa toimipaikassa työskentelee erityistä tukea tarvitseva.

Kalevan, Nokian ja Pirkkalan Prismassa sekä Sokos Herkussa on itse asiassa työllistetty useampikin erityistä tukea tarvitseva.

Unelmamme eteen on vielä tehtävä paljon töitä. Onneksi meillä on monia yhteistyökumppaneita. Yhdessä Kehitysvammaisten Palvelusäätiön kanssa olemme tehneet monen vuoden ajan uraauurtavaa työtä ja luoneet erilaisia työllistymispolkuja. KVPS:n työhönvalmentajana Minna Korpela on ollut korvaamaton yhteistyökumppani. Entisenä Pirkanmaan Osuuskaupan työntekijänä hän tuntee toimintaympäristömme ja on hienosti luonut siltaa yhteistyöllemme.

Vuoden 2021 aikana osuuskaupassa työskenteli yhteensä 42 erityistä tukea tarvitsevaa, joista 17 vakituisessa työsuhteessa.

Kalle on reipas ja taitava työntekijä

Kalle Siltanen tuli ensimmäisen kerran Pirkanmaan Osuuskauppaan töihin vuonna 2018. Hän oli tuolloin opiskelijana Luovin erityisammattioppilaitoksessa ja sai harjoittelujakson Kolmenkulman ABC:n Saleen hyllytystyöhön. Seuraavana vuonna hän oli harjoittelussa Pirkkalan ABC:n astiahuollossa. Kalle valmistui, ilmoittautui työnhakijana KOP-hankkeen asiakkaaksi ja sai apua työhönvalmentajalta.

Kalle pääsi töihin ABC Pirkkalan Saleen, missä hän tekee töitä kahtena päivänä viikossa.

Kalle muistettiin harjoittelujaksoltaan reippaana ja taitavana työntekijänä. Hän on työkavereiden keskuudessa todella pidetty.

Jaana Salo, työhyvinvointipäällikkö

Kalle saa tarvittaessa apua tiimiltään. Hänen esihenkilönsä myymäläpäällikkö Jani Äyhönen iloitsee Kallen rohkeudesta pyytää apua pulmatilanteissa.

Kalle kantaa vastuuta työstään. Voin luottaa siihen, että jos Kalle ei tiedä jotakin, hän kyllä kysyy

Jani Äyhönen, myymäläpäällikkö

Kallen tehtäviin kuuluu pakasteiden purkua, hyllyjen siistimistä ja pahvien keräämistä. Hän huolehtii myös pullokoneen viikoittaisesta huoltopesusta. Kalle oppi homman nopeasti ja huoltopesu sujuu tarkasti. Niin tarkasti, ettei pullokoneelle ole tarvinnut tilata korjaajaa.

Kalle on lahjakas piirtäjä ja haaveilee sarjakuvataiteilijaksi ryhtymisestä. Hän käy useamman kerran viikossa taidepajalla Tampereella. Kallen haaveena on kirjoittaa vielä jonain päivänä oma kirja.

Kallen esihenkilö kiteytti hienosti, millaisia ajatuksia erityistä tukea tarvitsevien työllistäminen on hänessä herättänyt. Haluan vielä jakaa nämä ajatukset teille:

”Me ei aina ymmärretä, mikä on oikeasti tärkeää. Pitäisi osata iloita pienemmistäkin asioista. Erityistä tukea tarvitsevien ohjaajatkin ovat aidosti niin iloisia, kun joku saa töitä Osuuskaupalta. Kaikki ohjaajienkin tarjoama tuki ja apu kantaa hedelmää siinä vaiheessa”, Jani iloitsee.

Jatketaan yhteistyötä suurella sydämellä!


Kirjoittaja Jaana Salo työskentelee työhyvinvointipäällikkönä Pirkanmaan Osuuskaupassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi