Siirry sisältöön

Perhelomituksen uusia tuulia

Perhelomitus on lokakuun alusta jaettu etelän, keskisen ja pohjoisen alueisiin. Kolme aluetta, kolme johtajaa – Marjo Kanerva, Saara Laukkanen ja Jarno Lehtonen esittäytyvät blogissaan ja kertovat perhelomituksen uudesta toimintamallista.

”Alueiden johtajina toimimme yhteyshenkilöinä niin kuntiin, perheisiin kuin työntekijöihinkin. Muutokseen päädyttiin, jotta johtajalla olisi paremmat mahdollisuudet tukea työntekijöitä, tuntea asiakasperheet sekä oppia alueensa erityisominaisuuksia. Johtajatriomme tavoitteena on olla helposti lähestyttäviä”, kertovat perhelomituksen johtajan työn aloittaneet Marjo Kanerva, Saara Laukkanen ja Jarno Lehtonen.

Eteläinen alue

Etelä-Suomen alueen johtajana toimii Marjo Kanerva. Työuransa Kehitysvammaisten Palvelusäätiössä Marjo on aloittanut jo vuonna 2004 keikkailevana perhelomittajana. Hän teki perhelomittajan työtä kaikkiaan kymmenisen vuotta ja työskenteli välillä muutaman vuoden Palvelusäätiön kehittämistoiminnan puolella. Uudessa työssään Marjo aloitti syyskuussa, ja hän työskentelee pääasiassa Orimattilasta käsin.

Olen iloinen, että pääsen omalta osaltani viemään perhelomitusta eteenpäin.

Marjo Kanerva

Pohjoinen alue

Pohjois-Suomen alueen johtajana toimii Saara Laukkanen. Saaran polku on kulkenut perhelomittajan työstä opiskelun kautta aluejohtajaksi. Harjoittelun jälkeen oli luontevaa jäädä työhön Tampereen toimistolle. Pohjoinen alue on Saaralle uusi, mutta kiehtova tuttavuus.

Koen, että nyt saan tehdä samaa merkityksellistä työtä, mutta uudesta näkökulmasta. Työssäni minua innostaa erityisesti uuden oppiminen, ihanan monipuolinen työnkuva ja kivat työkaverit. Esihenkilönä haluan keskittyä työntekijöiden vahvuuksiin ja vuorovaikutukseen.

Saara Laukkanen

Keskinen alue

Suomen keskisen alueen johtajana toimii Jarno Lehtonen. Jarno on työskennellyt perhelomituksen suunnittelijana Kehitysvammaisten Palvelusäätiössä vuodesta 2019 lähtien. Keskisen alueen johtajana hän aloitti lokakuun alussa. Työnsä avulla Jarno aikoo ylläpitää ja edistää laadukasta perhelomituspalvelua omalla alueellaan.

Asiakasperheiltä, perhelomittajilta ja tilaajilta saamani palautteen avulla voin kehittää perhelomituksen toimintaympäristöä sekä itseäni alueen johtajana.

Jarno Lehtonen

Kirjoittajat Marjo Kanerva, Saara Laukkanen ja Jarno Lehtonen toimivat Kehitysvammaisten Palvelusäätiön perhelomituksen alueiden johtajina.

Valokuva: Elina Leinonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.