Siirry sisältöön

Osa säätiön palvelutoiminnasta siirtyy Tukena Oy:lle 1.1.2024

Vahvistamme palvelukokonaisuuttamme vuoden vaihteessa. Palveluiden siirto mahdollistaa yhä tiiviimmän valtakunnallisen yhteistyön ja palveluiden kehittämisen.

Tukena-säätiön (ent. Kehitysvammaisten Palvelusäätiö) elinkeinotoiminnaksi luokitellut palvelut siirtyvät Tukena Oy:lle tammikuun alussa 2024. Näitä palveluja ovat ryhmälomitukset, teemaleirit ja puhevammaisten tulkkipalvelu.

On innostavaa päästä kehittämään yhdessä näitä palveluja. Yhdistyminen antaa mahdollisuuksia myös työntekijöille osaamisen vahvistamiseen ja työtehtävien monipuolistamiseen alueellisesti Tukenan yksiköiden välillä.

Anni Häme, lyhytaikaishoidon johtaja, Tukena-säätiö

Ryhmälomitus

Ryhmälomituksia toteutetaan 10 paikkakunnalla, 1-4 viikonloppuna kuukaudessa. Alueina ovat Varsinais-Suomi (Lieto), Pirkanmaa (Ikaalinen, Kangasala, Valkeakoski ja Ylöjärvi), Keski-Suomi (Jämsä), Pohjois-Pohjanmaa (Nivala) sekä Lappi (Kemi, Tornio ja Rovaniemi). Asiakkaat ovat lapsia ja nuoria. 

Teemaleirit

Teemaleirejä järjestetään loma-aikoina lapsille ja aikuisille useilla paikkakunnilla ympäri Suomea.

Puhevammaisten tulkkipalvelu

Puhevammaisten tulkkipalvelua toteutetaan tällä hetkellä Kelan kumppanina Kainuun ja Pohjois-Savon alueilla.

Siirron yhteydessä palveluja toteuttava ja organisoiva henkilökunta siirtyy Tukena Oy:n työntekijöiksi. Tämä muutos koskee säätiön kuutta vakituista työntekijää ja noin 300 tuntityöntekijää. 

Säätiö vastaa jatkossakin perhelomituksesta

Perhelomituksen palvelut järjestää jatkossakin Tukena-säätiö (ent. Kehitysvammaisten Palvelusäätiö).

Toistaiseksi palvelut löytyvät sekä säätiön verkkosivuilta että Tukena Oy:n verkkosivuilta.

Olemme erittäin innoissamme ryhmälomituksen, teemaleirien ja puhevammaisten tulkkipalveluiden siirrosta Tukenalle. Yhteistyötä konsernin sisällä on tehty jo nyt, mutta siirron myötä yhteinen palvelujen kehittäminen sekä näiden toimintojen kasvattaminen saa vielä paremmat edellytykset. Näemme, että erityisesti lasten ja nuorten tilapäishoidonpalveluille on todella suuri tarve valtakunnallisesti ja haluamme olla osaltamme turvaamassa tätä myös tulevaisuudessa.

Mari Pietarinen, palvelujohtaja ja varatoimitusjohtaja, Tukena Oy

Kuvassa: Anni Häme ja Mari Pietarinen

Lisätietoja antaa

Anni Häme

lyhytaikaisen huolenpidon johtaja
puh. 040 7027 071
Tampere

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.