Siirry sisältöön

”Olen kiitollinen, että olen teidän vuokralaisenne. Olette hyvä vuokranantaja.”

Toteutimme tukiasukkaillemme palautekyselyn. Asukkaamme olivat hyvin tyytyväisiä asumiseensa ja toimintaamme vuokranantajana, Pasi Hakala kertoo blogissaan. Asukkaat kokivat, että he saavat elää omannäköistään elämää.

Toteutimme tukiasukkaillemme palautekyselyn marras-joulukuussa 2022. Kyselyllä selvitimme muun muassa asukkaiden tyytyväisyyttä asumiseen ja vuokranantajan toimintaan.

Kyselyyn vastasi 141 tukiasukasta, jolloin vastausaktiivisuudeksi muodostui 30 %.

Saimme asukkailtamme positiivista palautetta

Asukkaidemme mielestä olemme onnistuneet työssämme hyvin, jopa erinomaisesti. Saimme kiitosta muun muassa siitä, että olemme mahdollistaneet asukkaan oman näköisen elämän toteutumisen. Tämä painottui myös voimakkaasti asukkaiden vastauksissa (4,5/5).

Omassa kodissa asumisella on koettu olevan positiivinen vaikutus asukkaiden elämään. Itsenäinen asuminen on lisännyt itseluottamusta ja uusien taitojen oppimista.

Kysyimme, kuinka todennäköisesti suosittelisit kaverillesi Kehitysvammaisten Palvelusäätiötä vuokranantajana. Saimme NPS-arvoksi 69, eli asukastyytyväisyytemme on korkealla tasolla. NPS- arvo oli noussut peräti viisi yksikköä edellisestä palautekyselystä vuonna 2020.

Erittäin hyvät arvosanat saimme asukkailtamme seuraavista:

  • Vuokranantaja palvelee ystävällisesti (4,2/5)
  • Asunto on hyvässä kunnossa (4/5)
  • Vuokranantaja välittää minusta ja kodistani (3,9/5)

Olette ymmärtäneet itsenäisen asumisen tärkeyden.”
”Olen saanut vastauksia kysymyksiin ja ystävällistä palvelua.

Tukiasukkaat

Palautteet auttavat meitä kehittämään työtämme

Palautteet antavat meille arvokasta tietoa, jotta voimme palvella asukkaita entistäkin paremmin ja muuttaa tarvittaessa käytäntöjämme asukkaiden sujuvamman arjen puolesta.

Viime vuodet ovat haastaneet asukkaitamme ja meitä monella yllättävälläkin tavalla. Olemme pyrkineet reagoimaan toimintaympäristön muutoksiin nopeasti ja tiedottaneet ja opastaneet asukkaita näissä asioissa. Näistäkin haasteista olemme selviytyneet palautteista päätellen.

Ilolla olemme huomanneet kyselyn vastauksissa, että asukkaiden saama asumisen tuki on tuotettu enenevässä määrin kuntien palvelutuotantona tai koordinoimana (57%). Edellisen palautekyselyn vastauksissa se oli huomattavasti pienemmässä roolissa (50%).

Käymme kaikki palautekyselyn vastaukset läpi omassa tiimissämme. Joku vastaajista voittaa laadukkaan KVPS-tuotepalkinnon. Kiitos vastauksista kaikille asukkaillemme!

Saatiin keittiö- ja lattiaremontti tehtyä.”
”Ilahduin joulukortista!

Tukiasukkaat

Lue lisää tukiasunnoistamme ja vapaista asunnoista!


Kirjoittaja Pasi Hakala työskentelee tukiasumisen päällikkönä Kehitysvammaisten Palvelusäätiössä ja vastaa työssään tukiasumisesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi