Siirry sisältöön

Ole rohkea ja tartu tilaisuuteen!

Uudessa työpaikassa aloittaminen voi joskus tuntua jopa pelottavalta. Kannattaa kuitenkin olla rohkea ja tarttua tilaisuuteen, kirjoittaa viestintäassistentin tehtävässä aloittanut Miisa Moisio.

Olen Miisa, 26-vuotias nuori nainen Tampereelta. Aloitin maaliskuussa viestintäassistentin työn Kehitysvammaisten Palvelusäätiöllä.

Käyn viikoittain myös NEO-Omapolussa. Siellä järjestetään kulttuuri- ja taidepainotteista pajatoimintaa.

Kiinnostus heräsi

Sain tietää Kehitysvammaisten Palvelusäätiössä avoinna olevasta viestintäassistentin paikasta NEO-Omapolun kautta. Eräs ohjaajista oli nähnyt ilmoituksen ja oli ajatellut että tämä työ olisi ehdottomasti juttuni. Aluksi työ kuulostikin kiinnostavalta.

Kiinnostuin viestintäassistentin paikasta, sillä työtehtävät vaikuttivat mielenkiintoisilta. Minulla oli jo kokemusta monesta työtehtävästä, kuten valo- ja videokuvaamisesta sekä editoinnista.

Voitin epävarmuuden

Työhaastattelu sujui mielestäni hyvin. Pientä jännitystä oli havaittavissa ennen haastattelua. Jännitys lähti kun huomasin että haastattelijat olivat todella asiallisia ja rennon oloisia. Tämän takia minun oli helpompi kertoa itsestäni ja miksi sopisin kyseiseen tehtävään.

Epäröin paikan vastaanottamista, sillä en ollut täysin varma olisinko sittenkään valmis työelämään.

Miisa Moisio

Minut valittiin viestintäassistentin tehtävään. Epäröin paikan vastaanottamista, sillä en ollut täysin varma olisinko sittenkään valmis työelämään. Osaisinko sittenkään kyseisiä tehtäviä ja onko minun heti pakko osata kaikkea.

Muutin kuitenkin mieleni, sillä kuulin että työssä on koeaika. Saisin nähdä millaista tämä on ennen kuin teen lopullisen päätöksen. Näkisin, että millaista työelämä on ja saisin myöskin kokemusta. Minulta ei vaadita sitä että kaikki pitäisi heti osata, saan apua tarvittaessa. Saan myös NEO-Omapolusta tukea mikä on auttanut paljon.

Minulta ei vaadita sitä että kaikki pitäisi heti osata, saan apua tarvittaessa.

Miisa Moisio

Mielenkiinnon kohteet työssäni

Haluaisin käyttää työssäni paljon kameraa, ottaa niin valo- kuin videokuvaa. Minua kiinnostaisi käsitellä kuvia, editoida sekä tekstittää videoita. Myös graafinen suunnittelu, sosiaalisen median päivittäminen ja kirjoittaminen kiinnostaa kovasti.

NEO-Omapolussa olen tehnyt paljon media-alan töitä, kuten valo- ja videokuvausta, kuvankäsittelyä, videoiden editointia sekä graafista suunnittelua.

Olen myös kirjoittanut monta vuotta omaa blogia. Mahdollisuus tämän blogin kirjoittamiseen kuulosti todella kiinnostavalta tehtävältä. Olinkin innoissani siitä että pääsin kirjoittamaan tätä tekstiä.

Ole rohkea ja tartu tilaisuuteen!

Ensimmäisien työpäivien jälkeen fiilis on tuntunut yllättävän hyvältä. Olen saanut paljon perehdytystä ja olen tutustunut työpaikan sääntöihin sekä muihin työntekijöihin. Minut on otettu hyvin vastaan, täällä tuntuu olevan hyvä työilmapiiri ja kaikki ovat mukavia toisilleen.

Onneksi minuun otettiin vielä yhteyttä, vaikka ensin kieltäydyinkin työpaikan vastaanottamisesta. Sain hyvän mahdollisuuden kokeilla millaista tämä työ voisi olla. Olen jo ajatellut että saattaisin hyvinkin jatkaa työssäni koeajan jälkeen. Kannustan tällä kirjoituksella kaikkia olemaan rohkeita ja tarttumaan tilaisuuteen!


Kirjoittaja Miisa Moisio aloitti viestintäassistentin työt Kehitysvammaisten Palvelusäätiössä maaliskuussa 2021. Miisan työn mahdollistaa Paikka auki -ohjelma.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi