Siirry sisältöön

Monipuolinen kokemus antaa näkökulmia ja ymmärrystä

Tomi Sillanpää

Tomi Sillanpäällä on ollut vuosien varrella monenlaisia työtehtäviä kehitysvammaisten ihmisten parissa. Kokemukset lisäävät ymmärrystä ja motivoivat samalla myös oppimaan koko ajan uutta.

Koulutukseltani olen sosionomi (AMK). Päädyin työskentelemään kehitysvammaisten henkilöiden kanssa opintojeni ensimmäisen vuoden jälkeen. Pääsin kesätöihin ohjaajaksi päivätoimintayksikköön. Osan viikosta toimin henkilökohtaisena avustajana nuorelle kehitysvammaiselle henkilölle.

Tällä hetkellä työskentelen vastaavana asiantuntijana Kehitysvammaisten Palvelusäätiössä. Vastaan ikääntyneille tukea tarvitseville ihmisille suunnatusta Mie tahon täyttä elämää! -hankkeesta.

On hienoa miettiä yhdessä, miten kehitysvammaisten ihmisten asiat voisivat mennä eteenpäin yhteiskunnassamme. 

Olen työskennellyt vuosien varrella hyvin monipuolisissa tehtävissä. Uskon että se antaa monipuolista näkökulmaa ja ymmärrystä tällä alalla työskentelyyn. Toimivista käytännöistä on helpompi kertoa muille, kun taustalla on omakohtaisia kokemuksia ja esimerkkejä elävästä elämästä.

Työssäni minua innostaa ihmisten kohtaaminen erilaisissa tilanteissa. Nykyisessä kehittämistehtävässäni koen myös olevani etuoikeutettu, sillä saan päivittäin työskennellä upeiden ammattilaisten keskuudessa hyvässä hengessä. On hienoa miettiä yhdessä, miten kehitysvammaisten ihmisten asiat voisivat mennä eteenpäin yhteiskunnassamme. 

Täällä Kehitysvammaisten Palvelusäätiössä tarvitaan monenlaista osaamista ja olen löytänyt itsestäni myös jonkinlaisen ”jokapaikan höylän”. Minua kiinnostavat ja minua motivoivat hyvin monenlaiset asiat ja tehtävät. On hienoa että pystyn suunnittelemaan omaa työtäni melko luovasti ja vapaasti.

Osaaminen näkyviin

Valtakunnallista Osaaminen näkyviin -viikkoa vietetään 2.-8.10.2023. 

Osaaminen näkyviin -viikon tavoitteena on auttaa ihmisiä ja yhteisöjä huomaamaan osaamistaan, tekemään sitä näkyväksi ja nostaa aihetta julkiseen keskusteluun.


Kirjoittaja Tomi Sillanpää työskentelee vastaavana asiantuntijana Kehitysvammaisten Palvelusäätiössä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi