Siirry sisältöön

Mie tahon täyttä elämää! -hankkeen oppaat on nyt julkaistu

Ikäännynkö minäkin? -työkirja tukea tarvitseville henkilöille ja Ikääntyvä läheiseni – opas läheiselle kirjat on nyt julkaistu.

Mie tahon täyttä elämää! -hankkeessa (2023) jaoimme tietoa kehitysvamman tai muun syyn vuoksi erityistä tukea tarvitseville ihmisille ikääntymisen vaikutuksista. Hankkeen toiminta-alueena oli Pohjois-Karjala.

Hankkeen aikana tuotettiin Ikäännynkö minäkin? -työkirja tukea tarvitseville henkilöille ja Ikääntyvä läheiseni – opas läheiselle kirjat. Kirjat on nyt julkaistu ja saatavilla on painetut sekä netistä ladattavat teokset. Voit ladata maksuttomasti itsellesi tästä työkirjan ja tästä oppaan. Voit myös ostaa painetun työkirjan tästä 15 eurolla ja oppaan tästä 10 eurolla.

Työkirjan hankkeen aikana toimineiden ryhmien pohjalta kokosivat hankkeessa työskennelleet Nina Rautiainen ja Tomi Sillanpää. Läheisten oppaan työryhmään kuuluivat aiemmin mainittujen lisäksi Heidi Hautala ja Marjo Rikkinen, sekä läheisensä tarinasta kirjan leijonanosan ammentaneet Sirkka Nikulainen ja Leena Nuutila. Sirkka ja Leena kertovat oppaassa läheisen ikääntymisestä Mikko-veljensä tarinan kautta.

Sirkka Nikulaisen terveiset:

”Tukea tarvitsevan läheisen ikääntyminen on arvokas ja inhimillinen matka kohti vanhuudenpäiviä. Kirjoittaessamme siskon kanssa kokemuksiamme velimiehen ikääntymisestä, avasi se meille moniulotteisen vanhuudenmaiseman sisaruuden näkökulmasta. Toivoaksemme tästä maisemasta löytyisi joitakin väripilkkuja tai huomioita lukijoille. Ikääntyminen koskettaa meitä kaikkia.”

Mie tahon täyttä elämää! -työn jatko:

Mie tahon täyttä elämää! -hankkeessa tehty työ ikääntymisen teeman parissa ponnisti Elämänmuutostoiminnassamme jo vuosikymmenten ajan tehdystä työstä ikääntyneiden ja heidän perheidensä parissa. Kuten tätä taustaa vasten sopii, niin hankkeen tuotosten ja tulosten jatko löytyy myös tältä erää osana elämänmuutostoimintaamme. Hankkeessa hyvän alun saanut yhteistyö Pohjois-Karjalan hyvinvointialue Siun soten kanssa jatkuu ja ikääntymisen teemaa tullaan viemään eteenpäin alueella myös yhteistyössä Karelia ammattikorkeakoulun kanssa.

Hankkeen työ jatkuu myös toiminnassamme valtakunnallisella tasolla. Ikääntyville tukea tarvitseville henkilöille on toukokuussa tarjolla Ikäännynkö minäkin -verkkovalmennus, jossa tutustutaan tukea tarvitsevien ihmisten kanssa ikääntymiseen liittyviin asioihin. Mitä asioita ikääntyminen tuo tullessaan? Miten valmistautua ikääntymiseen ja ennaltaehkäistä sen mukanaan tuomia haasteita?

Tulemme myös mielellämme puhumaan aiheesta erilaisille ryhmille ja kuulijoille, jos siis vaikkapa oman tukea tarvitsevan läheisesi ikääntyminen mietityttää, niin otathan yhteyttä.

Kuvassa: Teoksien työryhmästä osa juhlisti työkirjan ja oppaan julkaisua yhdessä kahvittelemalla. Kuvassa Marjo Rikkinen (vas.), Antti Saastamoinen, Sirkka Nikulainen, Tomi Sillanpää ja Katja Marjamäki.

LISÄTIETOJA ANTAA

Tomi Sillanpää

vastaava asiantuntija
puh. 040 672 6789
Tampere

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.