Siirry sisältöön

Lyhytaikaisen huolenpidon asiakaspalautteissa toivotaan palveluiden jatkuvuutta

Kysyimme palautetta palveluistamme lyhytaikaisen huolenpidon asiakkailta – tukea tarvitsevilta asiakkailtamme, heidän läheisiltään ja kuntakumppaneiltamme. Palautteet ovat meille arvokkaita palveluidemme kehittämisen kannalta.

Keräsimme lyhytaikaisen huolenpidon asiakkailta palautteita vuodelta 2021 ja saimme yhteensä 314 vastausta. Palautetta antoi 165 kehitysvammaista tai muusta syystä tukea tarvitsevaa palvelun käyttäjää, 133 läheistä ja 19 kuntakumppania.

Perheet ja palveluidemme käyttäjät kokevat palvelun jatkuvuuden tärkeänä.

Olemme tarttuneet moniin pandemia-ajan esiin nostamiin kehittämistarpeisiin. Palautteen mukaan olemme onnistuneet siinä hyvin, vaikka erityisesti henkilöstön saatavuus on tuonut haasteita.

Tavoitteenamme on pysyä houkuttavana työnantajana ja haluamme jatkossakin taata, että henkilöstö tekee merkityksellistä ja arvojemme mukaista työtä. Uskomme, että näiden avulla pärjäämme kilpailussa työvoimasta.

Läheiset toivoivat laadukasta ja luotettavaa palvelua

Läheiset odottavat ja saavat antamansa palautteen mukaan laadukasta ja luotettavaa palvelua. Suurimmassa osassa palautteista kerrottiin palveluidemme tuottavan jaksamista arkeen koko perheelle.

Kaunein kiitos, olette arjen enkeleitä! Tehkää kaikkenne, jotta saatte pidettyä hyvät hoitajat teillä töissä.

Kyselyyn vastannut läheinen

Tukea tarvitsevat asiakkaamme saivat hyvän mielen arjen asioista

Lyhytaikaisen huolenpidon palveluiden käyttäjiä ovat ryhmälomitukseen osallistujat, perhelomituksen kotiin jäävät perheenjäsenet, teemaleiriläiset ja puhevammaisten tulkkauksen käyttäjät. Palautteiden perusteella hyvän mielen tuovat ihan tavalliset asiat. Hyvää mieltä ovat tuoneet ulkoilu, leikkiminen, pelaaminen ja kavereiden kanssa oleminen.

Täällä on niin kivaa!

Ryhmälomituksen asiakas

Kuntakumppanit arvostivat yhteistyötä kanssamme 

Kuntakumppanimme suosittelisivat palveluitamme erittäin todennäköisesti. Vastaajien mielestä palvelumme ovat auttaneet perheitä jaksamaan paremmin ja asiakkaat ovat olleet erittäin tyytyväisiä. Yhteistyön vaikuttavuutta kuntakumppanin työhön on kuvattu sanoilla helppous, luottamus ja asiantuntijuus.

Käyttämämme palvelut ovat toimineet hienosti.

Kunnan työntekijä

Palautteiden perusteella on ilo todeta, että olemme onnistuneet toteuttamaan perustehtäväämme:
Mahdollistamme kehitysvamman tai muun syyn vuoksi apua ja tukea tarvitsevan ihmisen hyvää elämää – yhdessä hänen ja hänen läheistensä kanssa. Tuemme täyden kansalaisuuden ja ihmisoikeuksien toteutumista. Haluamme toimia pitkäjänteisesti ja luoda jatkuvuuteen perustuvia palveluja.


Kirjoittaja Kati Vaahtolammi on sosionomiopiskelija, joka on työharjoittelussa lyhytaikaisen huolenpidon palveluissamme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi