Siirry sisältöön

Lyhytaikainen huolenpito perheiden tukena myös kesäaikaan

Lyhytaikaisen huolenpidon palvelumme jatkuvat keskeytyksettä koko kesän. Palvelumme mahdollistavat vanhemmille ja omaishoitajille kesäisen hengähdyshetken tai pienen "kesäloman". Erityistä tukea tarvitsevat lapset, nuoret ja aikuiset saavat nauttia monista kesän tuomista iloista.

Teemaleirit alkavat ensi viikolla

”Teemaleirit pyörähtävät käyntiin ensi maanantaina 13.6. Aitoon koulutuskeskuksessa. Kesän aikana järjestämme kaikkiaan 12 leiriä eri puolilla Suomea”, Päivi Kemppainen-Aro kertoo. ”Kesän leireille on rekrytoitu noin 60 reipasta työntekijää.”

Kesäleirit mahdollistavat monille perheille omaishoidon vapaiden pitämisen tai muun lomaviikon. Leiriläisille teemaleirit tarjoavat mukavaa tekemistä, uusia ystäviä ja vanhojen tuttujen näkemistä. ”Meillä on leiriläisiä, jotka ovat tutustuneet aiemmin leireillämme. Jälleennäkemisiä odotellaan tänäkin kesänä”, Päivi toteaa.

”Kesän leireillä teemoina ovat muun muassa luonto, musiikki, taide, teatteri ja liikunta. Yön yli leireillä on tietenkin myös makkaran ja lettujen paistoa, saunomista, uimista ja luontoon tutustumista. Päiväleirillä luvassa on ainakin Tammelan torin herkkuja ja yhdessä musisointia.”

Ryhmälomituksessa kesällä pidempiä leirijaksoja

”Muutamilla ryhmälomituspaikkakunnilla järjestämme useamman päivän ryhmälomitusleirejä, jotka sijoittuvat arkipäiviin viikonloppujen asemesta”, Helena Markus kertoo. ”Opiskelijat ovat ilonamme talvisinkin. Kesällä heillä on virtaa vielä enemmän, kun uurastus opintojen parissa ei vie voimia.”

Helena Markuksen mukaan perheet voivat nauttia viikonlopuista perheen muiden lasten kanssa tai pönkittää parisuhdetta vaikkapa mökillä tai lomamatkalla. Vanhemmat voivat tehdä perheen muiden lasten kanssa asioita, joihin perheen ”erityinen” ei voi osallistua syystä tai toisesta.

”Kesällä käydään retkillä ja uimassa lammessa tai järvessä, poimitaan kukkia ja marjoja sekä maistellaan kesän tuoksuja ja herkkuja. Nautitaan auringosta ja kesäsateesta” Helena kuvailee.

Perhelomituksessa ja -hoidossa kesä on aktiivista aikaa

”Kesä on perhelomituksessa kiireistä aikaa. Kesäsijaiset ovat meille hyvin tärkeitä, jotta voimme mahdollistaa perheille myös lomakauden lomitukset”, Marjo Kanerva kertoo. ”Lomitukset pyörivät siis entiseen malliin. Ja kesämielellä mennään, tehdään ja touhutaan!”

”Perhehoitoon kesä ei tuo muutoksia”, Nina Stenman kertoo. ”Uusia perhehoitajia toki ottaisimme ilolla vastaan.”

Nina Stenmanin mukaan perhehoito mahdollistaa erityislapsen vanhemmille vapaata ja yhteistä aikaa, sisaruksiin keskittymistä. Nuorille perhehoito tuo mahdollisuuden itsenäistymisen harjoitteluun.

”Kesällä perhehoidossa nautitaan lämmöstä, loma-ajasta, jäätelöstä, mansikoista, saippuakuplien puhaltelusta, metsäretkistä ja perhosten ihastelusta.”

LISÄTIETOJA ANTAVAT

Päivi Kemppainen-Aro

suunnittelija
puh. 040 1447 836

Helena Markus

ryhmäpalveluiden johtaja
puh. 040 6317 876
Tampere

Marjo Kanerva

perhelomituksen johtaja
Eteläinen alue
puh. 040 352 5161
Eteläinen alue

Saara Laukkanen

perhelomituksen johtaja
Pohjoinen alue
puh. 040 5125 716
Pohjoinen alue

Jarno Lehtonen

perhelomituksen johtaja
Keskinen alue
puh. 040 7330 052
Keskinen alue

Nina Stenman

suunnittelija
puh. 0400 891 429
Tampere

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.