Siirry sisältöön

Lappeenrannassa vietettiin harjannostajaisia

KVPS-koti Tapiontupa rakentuu parhaillaan Lappeenrannan Karhuvuoreen. Harjannostajaisia vietettiin 4.5. iloisissa tunnelmissa.

Tapiontuvan valmistuminen tulee vastaamaan monien paikallisten perheiden tarpeisiin kun 15 nuorta aikuista pääsee muuttamaan uuteen kotiinsa vuoden 2024 alussa.

Harjannostajaisia vietimme torstaina 4.5. täydessä juhlateltassa Lappeenrannan Karhuvuoressa. Paikalla oli yli 80 juhlijaa ja lähes kaikki nuoret muuttajat läheisineen. Ohjelmassa oli meille perinteiseen tapaan puheita, musiikkiesityksiä sekä leppoisaa jutustelua eteläkarjalaisten herkkuruokien äärellä. Lopuksi tulevat Tukena Tapiontuvan asukkaat nostivat ”harjat kattoon”.

Tämä koti on syntynyt yhteistyöllä

Ilman kumppanuutta ei olisi tätä taloa. Kaikki nämä ihmiset ovat tehneet sen, että katto on nyt harjakorkeudessa. Kiitos hyvästä työstänne! Ei ole enää montaa askelta kun nuoret pääsevät muuttamaan, totesi puheessaan Riitta Hakoma Etelä-Karjalan hyvinvointialueelta.

Kotia on valmisteltu laajassa yhteistyössä Etelä-Karjalan hyvinvointialueen, Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Aran, Lappeenrannan kaupungin sekä paikallisten perheiden kanssa. Pääurakoitsijana toimii lappeenrantalainen Raspal Oy.

Kuvagalleria

Voit klikata kuvat suuremmiksi.

Rakenteilla oleva koti on nimetty KVPS-koti Tapiontuvaksi Kehitysvammaisten Palvelusäätiön perustajan ja ensimmäisen puheenjohtajan, imatralaisen sosiaalineuvos DI Tapio Sunin mukaan.

Tapiontuvan ympärivuorokautisista asumispalveluista tulee vastaamaan KVPS Tukena Oy. Henkilökuntaa rekrytoidaan noin 15 henkilöä. Tällä hetkellä palveluyksikön johtajan rekrytointi on käynnissä. Lisätietoa Tukenan rekrysivulla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.