Siirry sisältöön

Jokaisella on oikeus hyvään vanhuuteen

Iäkkäät tukea tarvitsevat ihmiset tulee huomioida palveluissa nykyistä yksilöllisemmin. Myös heillä on oikeus täyteen, omannäköiseen vanhuuteen. Asiantuntijamme Marjo Rikkinen ja Tomi Sillanpää toivovat yhä laajempaa keskustelua tukea tarvitsevien ikääntyneiden palveluista ja oikeuksista. Haastattelu julkaistiin tuoreessa Tukiviestissä 03/2023.

Valmistelematta eläkkeelle

”Monella ikääntyneellä olisi annettavaa vapaaehtoistoimintaan”, Tomi Sillanpää toteaa.

Henkilökunnalla ei resursseja

Luopumista läheisistä

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on laatinut kuvalliset Surun äärellä -keskustelukortit, jotka on suunniteltu läheisen kuoleman aiheuttaman surun käsittelemisen tueksi. Niitä voi tilata KVPS:n verkkosivuilta.

”Oma koti on oikeus loppuun saakka. Saattohoidon tulee tapahtua asumisyksiköissä”,
Marjo Rikkinen sanoo.

Oikeus omiin valintoihin

Haastaa ammattilaiset

Tukea ikääntyville ja läheisille

Kehitysvammaisten Palvelusäätiön ikäperhetoiminta rohkaise tukea tarvitsevia aikuisia ja heidän läheisiään pohtimaan itsenäistymistä, ikääntymistä ja perheen tulevaisuutta.

Toiminnassa etsitään ratkaisuja itsenäistymiseen yhdessä perheen itsensä, vertaisten ja ammattilaisten kanssa. Ratkaisuja voivat olla esimerkiksi uudenlainen päiväaikainen toiminta, avustajan saaminen tai vaikkapa muutto omaan kotiin. Ikäperhetoiminta tarjoaa Ikäännynkö minäkin? -verkkovalmennuksia ja Seniorit verkossa -tapaamisia.

Mie tahon täyttä elämää! -hanke jakaa tietoa ikääntymisen vaikutuksista tukea tarvitseville ihmisille. Hanke toimii Pohjois-Karjalan alueella.

Surun äärellä -keskustelukortit on suunniteltu avuksi surun kohtaamiseen ja käsittelemiseen.

Tutustu ja lue lisää!

LISÄTIETOJA ANTAVAT

Marjo Rikkinen

vastaava asiantuntija
Ikäperhetoiminta
puh. 0400 528 656
Tampere

Tomi Sillanpää

vastaava asiantuntija
Mie tahon täyttä elämää!
puh. 040 672 6789
Tampere

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.