Siirry sisältöön

Hyvien asioiden puolesta kannattaa aina nousta barrikadeille

Yhdenvertainen ja tasa-arvoinen elämä on ihmisen perusoikeus. Jokaisella on oikeus elää omannäköistä hyvää elämää huolimatta avun ja tuen tarpeesta. Hallituksemme jäsen Anne Myllylä kertoo, mikä sai hänet mukaan luottamustehtävään Kehitysvammaisten Palvelusäätiössä.

Olen herkästi innostuva ihminen. Siksi kehittämistoiminta on ollut aina lähellä sydäntäni. Sisälläni asuu pieni kapinahenki ja halu rikkoa totuttuja ajatusmalleja, kyseenalaistaa ja luoda uutta. Hyvien asioiden puolesta kannattaa aina nousta barrikadeille.

Tuki ja apu tulee järjestää yksilöllisten tarpeiden mukaan

Poikani Ville sairastui 5-vuotiaana vakavasti ja sen seurauksena menetti puheen ymmärtämisen ja tuottamisen kyvyn. Vammautumisen myötä yhteiskunta tuntui osoittavan hänelle ihan oman erityisen polkunsa. Me taas ajattelimme, että Villen tuli saada olla siellä missä muutkin lapset ovat ja kasvaa ja kehittyä yhdessä muiden lasten kanssa. Tämän mahdollistamiseksi olemme vuosien varrella joutuneet tekemään paljon työtä. Ville on ollut onneksi sitkeä ja määrätietoinen, vaikka aina ei ole ollut helppoa toteuttaa sitä oman näköistä elämää.

Meillä kaikilla on haaveita, unelmia ja toiveita. Palveluita tuleekin kehittää siten, että ne tukevat omia valintoja ja tarjoavat myös mahdollisuuksia valita.

Anne Myllylä

Jokaisella on oikeus elää omannäköistä hyvää elämää huolimatta avun ja tuen tarpeesta. Eri elämänvaiheissa joudumme kaikki pohtimaan omia hyvän elämän elementtejä aina uudelleen. Meillä kaikilla on haaveita, unelmia ja toiveita. Palveluita tuleekin kehittää siten, että ne tukevat omia valintoja ja tarjoavat myös mahdollisuuksia valita. Tuki ja apu tulee järjestää yksilöllisen tarpeen mukaan, jotta tämä toteutuu. Avataan ovia ja mahdollistetaan asioiden tekeminen, ei suljeta niitä pois!

Hallituksessa mukana kehitysvamman tai muun syyn vuoksi tukea tarvitsevien läheisiä

Kehitysvammaisten Palvelusäätiön hallituksen jäsenenä haluan olla mukana edistämässä näitä asioita. Näen myös tärkeänä sen, että KVPS-konsernin (säätiön ja KVPS Tukena Oy:n) hallituksissa on mukana meitä omaisia. Se ei ole kuitenkaan mikään itseisarvo, vaan meillä läheisillä on myös paljon monipuolista osaamista, jota hallitustyöskentelyssä tarvitaan.

Hallituksen työskentely saatetaan kokea hieman etäiseksi arjen työstä. Siksi onkin tärkeää, että koko konsernin väki tapaa toisiaan säännöllisesti. Kun tulemme tutuiksi puolin ja toisin, ymmärrämme paremmin erilaiset roolimme.

Meillä kaikilla on sama päämäärä: erityistä tukea tarvitsevien ihmisten hyvän elämän mahdollistaminen.

Anne Myllylä

Vahvuutenamme ovat innostuneet ammattilaiset ja lämmin ilmapiiri

Houkuttavaa ja koukuttavaa KVPS-konsernissa ovat innostuneet ja ammattitaitoiset työntekijät. Lämminhenkinen ihmisten erilaisuutta arvostava ilmapiiri ja vankka arvopohja ovat paras alusta kaikelle toiminnalle. Meillä kaikilla on sama päämäärä: erityistä tukea tarvitsevien ihmisten hyvän elämän mahdollistaminen.


Kirjoittaja Anne Myllylä on Kehitysvammaisten Palvelusäätiön hallituksen jäsen. Hän työskentelee Setlementti Tampere ry:ssä kehitysjohtajana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi