Siirry sisältöön

Hyvän elämän mahdollistaminen on minulle kutsumus ja elämän tarkoitus

Kehitysvammaisten Palvelusäätiön hallitus sai uuden puheenjohtajan vuoden alussa. Jyrki Pinomaa on ollut järjestökentän luottamustehtävissä ja mukana konsernimme toiminnassa jo pitkään. Nyt hän kertoo, mikä vaikuttamistyössä erityisesti kiinnostaa ja mikä toiminnassamme inspiroi.

Meillä on vaimoni Mariannen kanssa neljä aikuista lasta. Pojistamme kaksi on vaikeasti monivammaisia todella harvinaisen geenivirheen vuoksi. Heidän diagnoosiensa vahvistuessa muutama vuosi sitten koko maailmassa tiedettiin olevan kymmenen GPAA1-henkilöä. Nyt 36-vuotias Markus ja 31-vuotias Robin ovat kaikista näistä henkilöistä vanhimmat.  

Hyvän elämän mahdollistamisesta tukea tarvitseville ihmisille on muodostunut itselleni yhtä aikaa kutsumus ja elämäni tarkoitus. Oman erityisen perheeni ja vertaisteni elämästä sekä työstäni ja luottamustehtävistäni kokemuksia lahjaksi saaneena, koen suurta kiitollisuutta mahdollisuudesta antaa osaamistani Kehitysvammaisten Palvelusäätiön toimintaan. 

Tässä puheenjohtajan tehtävässä haluan vaikuttaa siihen, että YK:n vammaissopimus toteutuu yhteiskunnassamme kehitysvammaisten ihmisten ja heidän perheidensä arjessa. 

Monipuolinen kokemus järjestökentältä

Olen ekonomi ja lähes 40 vuotta kestäneen työurani tein pääosin sote-järjestöjen talous- ja yleisjohdon tehtävissä. Työssäni toimin myös lukuisien alan järjestöjen ja toimielinten luottamustehtävissä. Eläkkeelle jäin vuonna 2018 Aspa-säätiön toimitusjohtajan tehtävästä. 

Kehitysvammajärjestöissä olen toiminut alkuun paikallisella, sitten kansallisella ja myöhemmin myös kansainvälisellä tasolla. Nyt olen Inclusion Europen puheenjohtaja ja Inclusion Internationalin valtuuston ja hallituksen jäsen. 

Yhteensä kahdeksan vuotta toimin Kehitysvammaisten Tukiliiton puheenjohtajana.

Omaisjärjestötausta on valtava voimavara

KVPS-konsernin luottamustehtävissä aloitin ensimmäisen kerran 15 vuotta sitten. Ensin toimin KVPS Tukena Oy:n hallituksen jäsenenä ja sittemmin Kehitysvammaisten Palvelusäätiön hallituksessa.

KVPS-konsernilla on syvällä juuret, joita ei voi mistään ostaa eikä ilman omaisjärjestötaustaa kasvattaa. Meitä kannattelevat siivet, joiden kantavuus syntyy vain kokemuksellisuuteen perustuvan yhteisen ymmärryksen ja osaamisen, sekä sen määrätietoisen kehittämisen myötä. Olemme ja haluamme olla edelläkävijä ja alan vastuullisin toimija.

Yhteisöllisyyttä ja yhteenkuuluvuutta

Minua motivoivat hyvät kokemukseni KVPS-konsernin johdon ja koko henkilöstön sitoutuneesta ja johdonmukaisesta tavasta työskennellä yhteisesti sovittujen päämäärien toteutumiseksi. Täällä on aitoa yhteisöllisyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Se on käsin kosketeltavalla tavalla aistittavissa kaikissa kohtaamisissamme. 

Haluan omalta osaltani olla luomassa edellytyksiä sille, että tämä aito yhteisöllisyys konsernissamme säilyy ja vahvistuu edelleen. Näin voimme edelleen jalostaa yhteistä työskentelyämme hyvän elämän mahdollistajina.

Kuvassa: Jyrki Pinomaa, vaimo Marianne sekä pojat Robin ja Markus.


Kirjoittaja Jyrki Pinomaa on Kehitysvammaisten Palvelusäätiön hallituksen puheenjohtaja ja KVPS Tukena Oy:n hallituksen varapuheenjohtaja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi