Siirry sisältöön

Haluamme uudistaa ja uudistua

Hallituksemme pitkäaikaisimmalla jäsenellä Risto Kortelaisella on takanaan mittava ura sosiaali- ja terveyspalveluissa. Risto kertoo ajatuksiaan omasta roolistaan Kehitysvammaisten Palvelusäätiössä.

Kehitysvammaisten ihmisten ja heidän omaisensa asiat ovat olleet aina keskeisessä roolissa työssäni. Olen kokenut kehitysvamma-alan hyvänä näköalapaikkana maamme sosiaali- ja terveyspalveluihin ja yleisemminkin suomalaiseen yhteiskuntaan. On todella tärkeää, että niillä ihmisillä, joilla on suurimmat avun ja tuen tarpeet, on mahdollisuus hyvään elämään. 

Täällä on ollut aina hyvä olla ja tehdä töitä yhteisen päämäärän eteen.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiön hallitukseen päädyin aikaisempien jäsenten suosituksesta. Täällä on ollut aina hyvä olla ja tehdä töitä yhteisen päämäärän eteen. Olemme saaneet paljon aikaan ja saaneet tehdä asioita hyvin. 

Hyvä elämä on moninainen

Kehitysvammaisten Palvelusäätiön toiminnassa keskeisessä asemassa on asumiseen, itsenäistymiseen ja osallisuuteen liittyvät asiat sekä samalla koko perheen tukeminen niissä elämänmuutoksissa, joita tukea tarvitsevan ihmisen elämässä tulee vastaan.

Hyvään elämään kuuluu hyvän ja turvallisen asumisen lisäksi mm. työ tai muu merkityksellinen päiväaikainen toiminta sekä vapaa-ajan harrastukset ja virkistävät kokemukset. Näihin voimme vaikuttaa vaikuttamistyöllä ja kehittämistoiminnalla. Se, että säätiössä ja KVPS-konsernissa pyritään koko ajan uudistamaan ja uudistumaan, on tehnyt minuun vaikutuksen. 

Meillä on todella motivoitunut ja osaava henkilöstö. Tiivis yhteistyö eri toimintojen välillä mahdollistaa alan osaamisen ja tietotaidon jakamisen. Asiakkailla ja asukkailla on hyvä olla.

Näin hallituksen jäsenenä voi olla luottavaisin mielin, kun yhteistyöllä on saavutettu hienoja tuloksia, jotka näkyvät mm. henkilöstö- ja asiakaskyselyissä. 


Kirjoittaja Risto Kortelainen on Kehitysvammaisten Palvelusäätiön hallituksen jäsen ja toimii myös hallituksen varapuheenjohtajana.

Yksi kommentti artikkeliin “Haluamme uudistaa ja uudistua

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi