Siirry sisältöön

Haluamme tarjota työntekijöillemme ammatillisen kasvun mahdollisuuksia

Sanna Kekki

Valtakunnallista Osaaminen näkyviin -viikkoa vietetään 2.-8.10.2023. Tällä viikolla kerromme meillä toimivista keinoista oman osaamisen kehittämiseen ja sen jakamiseen muille.

Työelämässä eletään tällä hetkellä murrosaikaa, jota kuvastaa erityisesti jatkuva muutos. Tässä pyörityksessä pärjää parhaiten vahvistamalla omaa oppimiskykyä.

Meillä Kehitysvammaisten Palvelusäätiössä ja KVPS Tukena Oy:ssä vahvuutena on kehittämis- ja oppimismyönteinen toimintakulttuuri. Haluamme vahvistaa työntekijöidemme oppimiskykyä ja tarjoaa erilaisia ammatillisen kasvun mahdollisuuksia.

Taito, koulutus ja motivaatio jakoon työyhteisössä

Koulutusyksikkömme KVPS Takomo (nimi tulee sanoista taito, koulutus ja motivaatio) tarjoaa alustan jatkuvalle osaamisen kehittämiselle ja jakamiselle. Takomon tärkeä lähtökohta on tunnistaa työntekijöillämme olemassa olevaa osaamista ja kannustaa sen jakamiseen myös työkavereille. Takomo tarjoaa monimuotoista koulutusta ja kehittää jatkuvasti uusia ratkaisuja osaamisen tunnistamiseen ja jakamiseen. 

Suurin osa Takomon koulutuksesta toteutetaan omien työntekijöidemme toimesta. Kouluttajia, joita kutsumme takojiksi, on tällä hetkellä jo useita kymmeniä erilaisissa osaamisen jakamisen rooleissa.

Henkilöstöstrategiamme pohjautuu ajatukseen meillä voi tehdä työnsä hyvin. Tämän onnistumisessa meitä auttaa työntekijöidemme vahva motivaatio kehittää ja jakaa omaa osaamistaan asiakkaidemme hyvän elämän mahdollistamiseksi. 

Osaaminen näkyviin

Valtakunnallista Osaaminen näkyviin -viikkoa vietetään 2.-8.10.2023. 

Osaaminen näkyviin -viikon tavoitteena on auttaa ihmisiä ja yhteisöjä huomaamaan osaamistaan, tekemään sitä näkyväksi ja nostaa aihetta julkiseen keskusteluun.

Teemaviikon koollekutsujana toimii Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus Jotpa. Osaaminen näkyviin -viikkoja vietettiin ensi kertaa vuonna 2021. Viikkojen koollekutsujana toimi silloin Suomen itsenäisyyden juhlarahasto (Sitra).


Kirjoittaja Sanna Kekki työskentelee osaamisjohtajana Kehitysvammaisten Palvelusäätiössä ja johtaa KVPS Takomon koulutuskokonaisuutta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi