Siirry sisältöön

Erityisosaamistani on jatkuva halu oppia uutta

Essi Vertanen

Essi Vertanen on opiskellut lukion ja lähihoitajaopintojen jälkeen toimintaterapeutiksi. Tällä hetkellä työn ohella ovat meneillään projektijohtamisen opinnot. Oman osaamisen jatkuva kehittäminen on Essille itsestäänselvyys.

Sosiaalialalla työskentelyssä innostavaa ovat loputtomat oman osaamisen kehittämismahdollisuudet. Olen opiskellut ja kouluttautunut työn ohessa jatkuvasti sekä päässyt viemään opiskeltuja asioita heti käytäntöön.

Tärkeintä on inhimillisyys ja halu kohdata ihminen ihmisenä

Työntekijänä ajattelen olevani mahdollistaja, jonka roolina on tukea asiakkaiden omannäköistä elämää. Työ vaatii monenlaisia taitoja, mutta tärkeimpinä työntekijän ominaisuuksina pidän inhimillisyyttä, halua kohdata ihminen ihmisenä, toisten vahvuuksien näkemistä ja kykyä vahvistaa niitä. Haastavankin käytöksen takana on aina jokin syy, jonka löytäminen vaatii usein empatiakykyä ja herkkyyttä. 

Omana vahvuutenani on monipuolinen kokemus kehitysvamma-alalta sekä monipuoliset kiinnostuksen kohteet. Olen työskennellyt monissa eri paikoissa ja päässyt käytännön työn kautta kokemaan ja oppimaan paljon. Minulla on jatkuva halu oppia uutta.

Työnantaja ja työkaverit myös haastavat sopivasti menemään epämukavuusalueelle ja tarttumaan omaa osaamista kehittäviin haasteisiin

Tunnistetaan oma ja toistemme osaaminen

Meillä kannustetaan kehittämään omaa osaamista. Sitä mahdollistetaan mm. sisäisillä koulutuksilla. Työnantaja ja työkaverit myös haastavat sopivasti menemään epämukavuusalueelle ja tarttumaan omaa osaamista kehittäviin haasteisiin. Olen esimerkiksi pitänyt lyhyen puheenvuoron englanniksi, vaikka en ensin meinannut uskaltaa.

Meillä tunnistetaan hyvin toistemme osaamista ja vahvuuksia ja kysytään tarpeen tullen apua matatalla kynnyksellä. Jaankin osaamistani mieluusti toisia auttamalla ja työpanostani erilaisiin asioihin antamalla.

Osaaminen näkyviin

Valtakunnallista Osaaminen näkyviin -viikkoa vietetään 2.-8.10.2023. 

Osaaminen näkyviin -viikon tavoitteena on auttaa ihmisiä ja yhteisöjä huomaamaan osaamistaan, tekemään sitä näkyväksi ja nostaa aihetta julkiseen keskusteluun.


Kirjoittaja Essi Vertanen työskentelee Viisas valinta -hankkeessamme suunnittelijana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi