Siirry sisältöön

Annoimme lausunnon vammaisalan ammattitutkinnon luonnoksesta

Vammaisalan ammattitutkintoa ollaan uudistamassa. Annoimme lausunnon Vammaisalan ammattitutkinnon perusteiden luonnoksesta.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiössä toimimme aktiivisesti henkilökohtaisen avun kehittämiseksi Suomessa.

Henkilökohtainen apu tarkoittaa apua niissä asioissa, jotka tekisit itse, mutta et pysty tekemään niitä vamman tai sairauden vuoksi. Henkilökohtainen apu on vammaispalvelulain mukainen maksuton palvelu. Palvelu kuuluu myös kehitysvammaisille ihmisille.

Vammaisalan ammattitutkintoa ollaan uudistamassa. Annoimme lausunnon Vammaisalan ammattitutkinnon perusteiden luonnoksesta ja jätimme sen lausuntopalveluun 15.1.

Vammaisalan ammattitutkinnossa yhdistetään kehitysvamma-alan ja henkilökohtaisen avun ammattitutkinnot omiksi osaamisaloikseen uuden ammattitutkinnon alle.

Lausunnossa tuomme esiin, että tutkintojen tulee vahvistaa riittävän vahva osaaminen valitulle osaamisalalle. Molempien osaamisalojen tulee myös tukea vahvasti tukea tarvitsevan ihmisen itsemääräämisoikeutta ja osallisuutta YK:n vammaissopimuksen mukaisesti. Etenkään Kehitysvamma-alan ammattitutkinnon perusteet eivät kaikilta osin vastaa tätä tavoitetta tällä hetkellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi