Siirry sisältöön

Koronatiedote: Palvelumme pyrkivät helpottamaan perheiden arkea

Elina Leinonen

Pyrimme helpottamaan perheiden arkea, jota myös koronan takia julistettu poikkeustila kuormittaa. Tarjoamme mahdollisuuksien mukaan ryhmälomituksia, perhelomitusta ja perhehoitoa vanhempien ja omaishoitajien jaksamisen tueksi.

Lyhytaikaisen huolenpidon palveluiden koronavirustiedote 24.3.2020

Kehitysvammaisten Palvelusäätiön keskeinen arvo on edistää tukea tarvitsevien ihmisten hyvää elämää ja osallisuutta. Koronaviruksen aiheuttamien varotoimenpiteiden vuoksi olemme tehneet joitakin rajoituksia toimintaamme, mutta emme anna tilanteen lannistaa. Jatkamme perustehtävämme mukaista toimintaa, mutta mukautamme sitä niin, että pidämme huolta toimintaan osallistuvien ja henkilökuntamme hyvinvoinnista.

  • Monet Kehitysvammaisten Palvelusäätiön asiakkaat kuuluvat infektiotautien riskiryhmään. Seuraamme viranomaisten antamia ohjeita ja noudatamme niitä. Kannamme vastuuta asiakkaistamme ja työntekijöistämme ja olemme tehneet tarvittavia rajoituksia toimintaamme.
  • Koronaviruksen leviämisen estämiseksi emme voi toteuttaa palvelua, mikäli asiakas tai samassa taloudessa asuva on sairaana.
  • Palvelu voidaan myös tarvittaessa keskeyttää asiakkaan, asiakkaan kanssa samassa taloudessa asuvien tai työntekijän sairastuttua palvelun aikana.
  • Työntekijämme noudattavat yleisiä ohjeita siitä, että töihin ei kuulu tulla sairaana.
  • Noudatamme ohjeita siitä, että ulkomaan matkalta tulleet työntekijät ovat kaksi viikkoa poissa suorasta asiakastyöstä.
  • Asiakkaiden tulee ilmoittaa Palvelusäätiöön, mikäli perheessä on koronaan liittyviä oireita palvelun päättymisen jälkeen.
  • Tiedotamme palvelun mahdollisista muutoksista kotisivuillamme ja sähköpostilla.

Ryhmälomitukset

Toteutamme ryhmälomituksia kuntien linjausten mukaan. Mikäli ryhmälomitus perutaan, olemme asiakkaisiin yhteydessä ensisijaisesti sähköpostilla. Noudatamme viranomaisten ohjeita myös ryhmien koosta. Yksilöllinen arviointi tarvitaan silloin, jos asiakasperheillä tai työntekijöillä on koronaan viittaavia oireita.

Perhelomitus

Kotiin vietävää perhelomitusta jatketaan toistaiseksi. Yksilöllinen arviointi tarvitaan silloin, jos asiakasperheillä tai työntekijöillä on koronaan viittaavia oireita. Perhelomitusta ei voida toteuttaa perheessä, jossa jollakin perheenjäsenellä on oireita tai hänet on määrätty karanteeniin. Mikäli perhelomittaja on oman sairastumisen tai karanteenin vuoksi estynyt tulemasta töihin, emme voi luvata hänen tilalleen sijaista. Yritämme kuitenkin mahdollisuuksien mukaan järjestää sijaisen.

Lyhytaikainen perhehoito

Lyhytaikaista perhehoitoa jatketaan toistaiseksi. Yksilöllinen arviointi tarvitaan silloin, jos asiakasperheillä tai perhehoitajan kotona on koronaan viittaavia oireita.

Valokuva: Juha Vääräkangas

Lisätietoja antaa

Anni Häme

lyhytaikaisen huolenpidon johtaja
puh. 040 7027 071
Tampere
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi