Siirry sisältöön

Hyvinvointiaamuista energiaa ja yhteisöllisyyttä

Henkilöstön hyvinvointiin panostaminen työpaikoilla ei välttämättä vaadi suuria tekoja tai resursseja. Kannattaa kokeilla vaikka hyvinvointiaamuja verkossa!

KVPS Takomo on KVPS-konsernin (Kehitysvammaisten Palvelusäätiö ja Tukena Oy) oma osaamisfoorumi, joka tuottaa koulutuksia ja jonka kautta henkilöstö itse jakaa osaamistaan toisilleen.

Henkilöstön osaamisen kehittäminen ja työhyvinvointi liittyvät vahvasti toisiinsa. Haluammekin tukea henkilöstön hyvinvointia ja työssäjaksamista. Yhteisöllisyys ja toisia arvostava työilmapiiri ovat voimavaramme ja haluamme vahvistaa tätä kulttuuria entisestään. Tähän tarkoitukseen kehitimme KVPS Takomon Hyvinvointiaamut.

Hyvinvointiaamuja on pidetty Kehitysvammaisten Palvelusäätiön Tampereen toimistolaisille noin kerran kuukaudessa tai kahdessa. Nyt koronatilanteen innoittamana siirsimme aamut verkkoon, jotta laajasti ympäri Suomea työskentelevä henkilöstömme pääsee mukaan osallistumaan.

Omat hyvät vinkit jakoon

Konsepti on yksinkertainen; kokoonnumme yhdessä nauttimaan aamukahvia ja käsittelemme meiltä toivottua hyvinvointiteemaa. Tarkoitus on, että alustuksen jälkeen jaamme toisillemme omia hyviä käytäntöjä ja vinkkejä tai puhumme meitä askarruttavista asioista.

Teemoja on ehtinyt olla jo useita; uni, ravinto, palautteen antamisen vinkit, Mindfulness, EFT-menetelmä, hengitystekniikka ja äänenkäyttö sekä työn suunnittelu ja tuunaus. Teemoja käsitellään käytännönläheisesti – tarkoituksena on luoda yhteinen mukava hetki ja aloitus työpäivään matalalla kynnyksellä. Lisäksi hyvinvointiaamuihin kuuluu aina yhteinen rentoutuminen ja Mindfulness-harjoitus.

Meistä jokainen voi toimia

Henkilöstömme on löytänyt hyvinvointiaamut ja ne on koettu kivana yhteisenä hetkenä. Erityisesti uudet menetelmät ja vinkit sekä yhteiset rentoutustuokiot ovat saaneet kiitosta. Saadun palautteen ja kokemuksen mukaan hyvinvointiaamut lisäävät henkilöstömme kokemusta siitä, että olemme tärkeä osa työyhteisöämme ja hyvinvoinnistamme halutaan huolehtia.

Meistä jokainen voi vahvistaa paitsi omaa työhyvinvointiaan myös muiden työssä jaksamista. On äärimmäisen arvokasta, että työnantaja tukee ja panostaa henkilöstön hyvinvointiin. Se ei vaadi valtavia tekoja tai resursseja, tärkeässä roolissa ovat avoin keskustelukulttuuri ja yhteinen tekeminen.

Voisiko teidän työpaikallanne kokeilla hyvinvointiaamuja? Hyvinvointiaamut on selkeä ja helposti kokeiltavissa oleva konsepti. Tartu siis rohkeasti haasteeseen ja ehdota aamuja omalla työpaikallasi!

Muistathan, että hyvinvointiaamut toimivat myös etäyhteydellä ja uskommekin niiden olevan nyt entistä tärkeämmässä roolissa, kun monilla meistä etätöiden määrä on lisääntynyt.


Kirjoittaja Mona Jaari on työskennellyt henkilöstömme osaamisen kehittämisen ja työhyvinvoinnin parissa vuosina 2018-2020.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi