Siirry sisältöön

Haaveesta tuli totta!

Suurperhe pystyi Tapio ja Kaija Sunin muistorahaston apurahan ansiosta toteuttamaan lasten pitkään toivoman huvipuistomatkan.

Pääkaupunkiseudulla asuva kuusilapsinen perhe käytti muistorahaston avustuksen yhteisen unelman toteuttamiseen. Perheessä on viisi erityislasta. Kuopus on vauvaiässä, ja vanhin lapsista on jo muuttanut omilleen.

– Sain vinkin säätiön avustuksista muilta vanhemmilta Leijonaemot-vertaistoiminnassa, Maria-äiti kertoo.

Hänen mukaansa hakemisen helppous oli positiivinen yllätys.

– Lasten asioita hoitaessa on tottunut mielettömään byrokratiaan, mutta tämä sujui ihanan yksinkertaisesti. Myös tieto avustuksen saamisesta tuli nopeasti. Itkuhan siinä pääsi ilosta.

Tieto avustuksen saamisesta tuli nopeasti.
Itkuhan siinä pääsi ilosta.

Maria, viiden erityislapsen äiti

Perheen lapset pitävät vauhdista, jännityksestä ja huvipuistolaitteista. Heidän toiveensa onkin ollut pitkään päästä Etelä-Pohjanmaalla sijaitsevaan PowerParkiin, joka tunnetaan vuoristoradoistaan ja muista hurjista vempeleistään. Hintavat huvipuistorannekkeet koko isolle porukalle ovat kuitenkin tuntuneet liian kalliilta kuluerältä.

Lopulta perhe sai yhdistettyä matkaan myös kylpyläkäynnin tarjouksessa olleiden yhteislippujen ansiosta. Polttoaineet, ruokailut ja muut juoksevat kulut jäivät itse kustannettaviksi.

– Emme olisi pystyneet tekemään matkaa koko perheen voimin ilman avustusta, äiti toteaa.

Hän itse ehti lisäksi piipahtaa museossa Vaasassa muun perheen viettäessä aikaa kylpylässä.

Muisto loppuiäksi

Maria-äidin mukaan matkasta muodostui lapsille todella merkittävä kokemus ja koko vuoden kohokohta. Reissua muisteltiin ahkerasti seuraavana talvena alkaneen koronaerityksen keskellä.

– Epidemia on iskenyt kovaa nimenomaan erityislapsiin ja heidän perheisiinsä. Kaikki terapiat ja esimerkiksi tuetut lomat on peruutettu. Onneksi ehdimme tehdä matkan ennen koronaa.

Äidin mukaan pienikin irtautuminen arjesta on lapsille iso juttu. Hän uskoo, että parhaimmillaan rahaston avustukset voivat antaa lapsille loppuiän kestäviä iloisia muistoja.

Meille vanhemmille on todella tärkeää, että olemme pystyneet tekemään totta lasten jostakin haaveesta. Tällaiset hetket luovat toivoa ja auttavat jaksamaan.

Maria, perheen äiti

Muille perheille Maria-äiti suosittelee varauksetta avustusten hakemista.

– Voimat ovat joskus vähissä varmasti jokaisella. Mutta annetaan lasten unelmoida ja hyödynnetään tällaisia mahdollisuuksia. Meilläkin PowerParkiin pääseminen oli ennen vain kaukainen haave.

Teksti: Mari Vehmanen
Kuva: Powerpark

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi