Siirry sisältöön

Onnistuimme!
Saavutuksemme vuonna 2021

Kohti hyvää elämää
– uusi strategiamme antaa tavoitteet työllemme

Vuosi 2021 oli edelleen koronapandemian täyteinen ja vaati meiltä paljon. Vuosi toi kuitenkin Kehitysvammaisten Palvelusäätiölle paljon ilonaiheita ja onnistumisia.

”Erityisen iloinen ja ylpeä olen uudesta Hyvä elämä -strategiastamme, jonka keskeisissä periaatteissa olemme monilla tavoilla juurillamme. Perustehtävämme, kehitysvamman tai muun syyn vuoksi apua ja tukea tarvitsevien ihmisten hyvä elämä ja läheisten luottamus, on kirkas, vahva ja tässä ajassa merkityksellinen. Säätiö on syntynyt läheisten unelmista.”
Kirsi Konola, toimitusjohtaja

Tällä sivulla esittelemme tärkeimpiä onnistumisiamme vuodelta 2021.

Lue lisää saavutuksistamme!
Onnistuimme! Saavutuksemme vuonna 2021 -esite (pdf)


Luomme yhdessä hyvää elämää!

Teemme työtä tukea tarvitsevien ihmisten hyvän elämän mahdollistamiseksi ja uskomme työmme merkityksellisyyteen. Työilmapiirimme on tutkitusti kannustava ja uusia ideoita tukeva. Olemme sitoutuneet vahvasti yhteisiin arvoihimme ja meillä on mahdollisuus tehdä työtämme arvojemme ja kulttuurimme mukaisesti.


Lyhytaikainen huolenpito hyvän elämän tukena

Olemme tyytyväisiä, että kykenimme vuonna 2021 jatkamaan perhehoitoa, perhelomitusta, ryhmälomituksia ja teemaleirejä joustavasti ja turvallisesti poikkeusoloista huolimatta. Lyhytaikaisen huolenpidon palveluiden merkitys perheille korostui entisestään. Palvelumme vahvistivat perheiden hyvinvointia ja sujuvaa arkea.

Palvelumme ilahduttivat ja virkistivät tukea tarvitsevia asiakkaitamme. Hyvää mieltä toivat monet arjen tavalliset asiat, kuten yhdessä ulkoileminen ja leikkiminen. Osallisuuden kokemuksia vahvistimme selvittämällä toiveita ja toteuttamalla niitä yhdessä.


Omaan kotiin, omannäköiseen hyvään elämään!

Tarjosimme viihtyisiä, turvallisia ja esteettömiä koteja ja toimimme vastuullisena vuokranantajana asukkaillemme. Kotimme mahdollistivat hyvän elämän kaikkiaan yli 1200 asukkaalle.

KVPS-koti Vennintähti valmistui Rovaniemellä ja Tähti-omenan rakentaminen käynnistyi Helsingissä. Lisäksi remontoimme Tukena Katariinan tilat Turussa ja Tukena Weturin päivä- ja työtoimintatilat Tampereella. Saimme yli 50 uutta vuokralaista tukiasuntoihimme ympäri Suomen.


Kehittämistoiminnan tavoitteena hyvä elämä

Vuonna 2021 teimme Vammaissopimusta todeksi yhdessä kumppaneidemme kanssa. Kehitimme yhdessä tukea ja palveluja: verkossa ja kasvotusten, kasvukeskuksissa ja niiden ulkopuolella, kansallisesti ja kansainvälisesti.

  • Kehitimme henkilökohtaisen budjetoinnin valtakunnallista ja alueellista mallia.
  • Vahvistimme kokemusasiantuntijoiden ääntä ja osallisuutta monissa verkostoissa ja yhteisöissä.
  • Kehitimme tukea elämän muutosvaiheisiin, kuljimme moninaisten perheiden rinnalla ja aloitimme uuden tuen muodon yhden vanhemman perheille.
  • Tuimme työelämäosallisuutta työhönvalmennuksen keinoin ja autoimme monikulttuuritaustaisia ihmisiä löytämään omat opiskelu- ja työelämäpolkunsa.

Olimme ketterä ja asiantunteva kumppani, joka auttoi muutosten muotoilussa ja toi ihmisiä yhteen. Kiitos kaikille yhteisestä matkasta!


Taloutemme

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi