Siirry sisältöön

Onnistuimme!
Saavutuksemme vuonna 2020

Arvojemme
mukaista työtä – myös poikkeusoloissa

Vuosi 2020 oli maailmanlaajuisesti erityinen. Covid-19 -pandemian aiheuttamat poikkeusolot ovat heijastuneet monin tavoin myös Kehitysvammaisten Palvelusäätiön ja KVPS-konsernin toimintaan, talouteen, henkilöstöön sekä asiakas- ja läheiskokemukseen. Olemme kaikesta huolimatta kyenneet jatkamaan toimintaamme, joko ennallaan tai muokattuna muuttuneisiin olosuhteisiin. Tällä sivulla esittelemme tärkeimpiä onnistumisiamme vuodelta 2020.


Omaan kotiin!

Asukastyytyväisyytemme oli jälleen korkealla tasolla. Saimme asukkailtamme kiitosta siitä, että meidät on helppo tavoittaa ja meiltä saa ystävällistä palvelua. Välitämme asukkaistamme ja heidän kodeistaan.

Haluamme olla vastuullinen kiinteistönomistaja ja vuokranantaja sekä palvella vuokralaisiamme mahdollisimman hyvin. Vuonna 2020 kumppanimme kautta rakennutettu KVPS-koti Koivumetsä valmistui Lahteen. KVPS-koti Vennintähti alkoi rakentua Rovaniemelle.Lyhytaikainen huolenpito perheiden tukena

Saimme perheiltä ja kunnilta kiitosta siitä, että palvelumme jatkuivat normaalisti. Lyhytaikaisen huolenpidon palveluiden merkitys perheiden hyvinvoinnille korostui entisestään. Jatkoimme perhelomitusta, ryhmälomitusta ja perhehoitoa turvallisuusohjeita tarkasti noudattaen.

Tarjosimme koronavuonnakin palveluita yli 170 uudelle asiakkaalle. Kesällä järjestimme myös toivotut teemaleirit. Lähtökohtanamme oli taata asiakkaidemme ja henkilöstömme turvallisuus. Siinä onnistuimme hyvin.Kehittämisen monet muodot

Poikkeusvuonna 2020 verkkotapahtumissamme harjoiteltiin itsenäistymistä ja tunnetaitoja. Käynnistimme toimintaa verkossa ystäville, senioreille ja aikuisille sisaruksille torjumaan yksinäisyyttä ja tukemaan ihmisiä poikkeusaikoina.

Edistimme lasten ja nuorten osallisuutta sekä rohkaisimme nuoria perheitä tulevaisuuden taitajiksi. Tuimme ihmisiä työelämään ja mahdollistimme palkkatyötä. Jaoimme tietoa ja kehitimme itsemääräämisoikeutta, henkilökohtaista budjetointia ja henkilökohtaista apua. EU:n
Vammaiskorttitoimisto on puolestaan edistänyt jo yli 14 000 ihmisen osallisuutta.

Keskustelimme rohkeasti myös vaikeista asioista: Mitä tehdä, kun lapsi satuttaa? Millaisia ovat neuro-psykiatrisen kirjon perheiden kokemukset häpeästä ja toivosta? Saako elämänmuutos pelottaa? Kuka auttaa, jos mikään palvelu ei tunnu sopivalta? Miltä yksinäisyys tuntuu?