Siirry sisältöön

Erityinen voimavaravlogi

Erityinen voimavaravlogi on videoblogi, joka on suunnattu erityislasten vanhemmille ja ammattilaisille tuomaan näkökulmia arkeen. Erityinen voimavaravlogi sisältää viisi 20-30 minuutin jaksoa.

Jakso 1: Yhteys puolisoon parisuhteen voimavarana

Jakso 2: Oma hyvinvointi voimavarana

Jakso 3: Erilaiset tarpeet voimavarana

Jakso 4: Tunteet voimavarana

Jakso 5: Vertaistuki voimavarana

Vlogi syntyi kahden vanhemman ja asiantuntijan yhteistyönä. Vlogin ovat tuottaneet Kehitysvammaisten Tukiliitto ja Kehitysvammaisten Palvelussäätiö. Vlogit julkaistaan Tukiliiton YouTube-kanavalla.

Heidi Forsell on sosiaalialan erityisasiantuntija ja vammaistyön ammattilainen sekä koulutettu kokemusasiantuntija ja 3-vuotiaan erityislapsen äiti.

Pauliina Flang on uusperheneuvoja ja seksuaaliterapeutti. Pauliina eli erityislapsiarkea yhdeksän vuoden ajan.

Sekä Heidi että Pauliina ovat sosiaalisen median vaikuttajia, jotka eivät pelkää hypätä syvästi aiheeseen kuin aiheeseen.

Vlogin aiheet

Erityinen voimavaravlogissa keskustellaan syvästi, mutta lempeästi vanhemmuudesta, parisuhteesta, arjesta ja itsensä tutkimisesta.

Jokainen meistä on valtavan arvokas ja merkityksellinen, mutta joskus sitä on haastavan arjen ja monenlaisten tunteiden keskellä vaikea huomata. Vlogissa tuodaan näkyväksi ja kuulluksi se, mikä joskus väsymyksen ja vaikeiden tunteiden alle hautautuu. Merkityksellisimmät asiat näkyvät pienissä hetkissä ja itsensä näkemisessä.

Tässä vlogissa erityisyys nähdään myös rikkautena ja arjen voimavarana, kun arki on elämän makuista ja monen näköistä. Erityinen voimavara voi todella olla erityinen ja merkityksellinen.

Jokainen jakso sisältää katsojalle pienen harjoituksen tai tehtävän aiheen tiimoilta, jonka voi helposti napata mukaan osaksi omaa arkea.

Vlogin jaksot julkaistaan toukokuun 2022 aikana tällä sivulla yksi kerrallaan.

Jaksot

  • Yhteys puolisoon parisuhteen voimavarana
  • Oma hyvinvointi voimavarana
  • Erilaiset tarpeet voimavarana
  • Tunteet voimavarana
  • Vertaistuki voimavarana
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi