Siirry sisältöön

Weturi aloitti toimintansa uusissa, remontoiduissa tiloissa

Elina Leinonen

Toimintakeskus Weturi aloitti 22.2. toimintansa tilavissa ja vasta remontoiduissa tiloissa. Perinteikäs Epilän toimintakeskus muutti Tampereen ydinkeskustaan rautatieaseman läheisyyteen ja sai nimekseen Tukena Weturi.

”Toivomme, että pitkä kokemus ja historia kulkevat vahvasti mukanamme kohti uutta, vaikka nimi nyt vaihtuukin. Epilän toimintakeskus on aikoinaan ollut Tampereen seudulla kehitysvammaisten päivätoiminnassa eräänlainen alulle panija, ehkä voitaisiin jopa sanoa, että toiminnan veturi. Ja siitähän se ajatus sitten lähti”, palveluyksikön johtaja Sanna Piitulainen kertoo.

Tukena Weturi tarjoaa laadukasta ja yksilöllistä työ- ja päivätoimintaa. Kehitysvammaisten Palvelusäätiön remontoimat, avarat lähes tuhannen neliön tilat antavat mahdollisuuksia monenlaiseen toimintaan. Weturissa työskentelee 80 weturilaista. Heidät on jaettu seitsemään toiminnalliseen ryhmään.

”Nyt kussakin ryhmässä suunnitellaan yhdessä ryhmän nimi ja tuleva toiminta. Jokaisesta ryhmästä tulee oman näköisensä. Tärkeää on weturilaisten osallisuuden varmistaminen”, Sanna Piitulainen toteaa.

Kuvagalleria

Voit klikata kuvat suuremmiksi!

Kuvat: Elina Leinonen

Weturilaiset iloitsevat uusista tiloista ja ottivat ne ensimmäisestä päivästä lähtien omikseen.

”Paremmalta näyttävät uudet tilat kuin vanhat ja sokkeloiset. Nyt on enemmän tilaa, ja pääsee liikkumaan ympäri ämpäri. Näkee enemmän ihmisiä, kun ollaan kaikki samassa kerroksessa”, Marika Vihtonen iloitsee.

”Olen ensimmäistä päivää uudessa Weturissa. Tilat on ok. Toivon, että pääsen tekemään elokuvajuttuja”, Hanna-Mari Välkkilä peukuttaa uusille tiloille.

”Tykkään tehdä käsillä kaikenlaista. Odotan, että pääsen tekemään askartelu- ja ompeluhommia. Ompelen tilaustöitä ja yhdessä tehdään niitä myyntiinkin”, Petro Hell kertoo.

”Sininen säkkituoli on paras paikka”, Ursula Varmiola kommentoi.

Tukena Weturi on KVPS Tukena Oy:n palveluyksikkö, joka tarjoaa laadukasta ja yksilöllistä työ- ja päivätoimintaa.

Weturi toimii Kehitysvammaisten Palvelusäätiön vuokraamissa ja ylläpitämissä tiloissa. Palvelusäätiön kiinteistötoimi teetti tiloissa täysremontin, jonka pääsuunnittelijana toimi Markku Mäki-Opas Arkkitehtuuritoimisto Vihanto & Co Oy:stä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.