Siirry sisältöön

Vaikuttamistyö tuotti tulosta – ryhmäkodin rakentamisesta tehty valitus ollaan perumassa

Erittäin huolestuttava tilanne saikin lopulta positiivisen käänteen ja ryhmäkodin rakennustyöt voidaan aloittaa aikataulussa.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on yhdessä Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä EksotenLappeenrannan kaupungin, Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Aran sekä Lappeenrannan kehitysvammaisten Tuki ry:n kanssa valmistellut ryhmäkodin rakentamista Lappeenrantaan.

Rakennushanke uhkasi kuitenkin viivästyä jopa vuodella naapuritaloyhtiön hallinto-oikeusvalituksen vuoksi.

Aktiivisen vaikuttamistyön tuloksena ja sosiaalisen median eri kanavien kautta saimme asialle ilahduttavan paljon huomiota valtakunnallisestikin. Lappeenrannan kehitysvammaisten Tuki ry:n ensimmäistä Facebook-postausta (9.9.) jaettiin 162 kertaa. Myös paikallismedia kiinnostui haastavasta tilanteesta.

Naapurit ovat perumassa valituksen

Asian noustua julkisuuteen valituksen tehnyt naapuritaloyhtiö päätti perua valituksen.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että pääsemme aloittamaan ryhmäkodin rakennustyöt suunnitellusti ja vuonna 2023 ryhmäkotiin Karhuvuoreen pääsee muuttamaan 15 nuorta aikuista.

Tämä on suuri helpotus meille, hankkeessa mukana oleville yhteistyökumppaneillemme ja tietysti kaikille tuleville muuttajille ja heidän perheilleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.