Siirry sisältöön

Vaadimme lisää työhönvalmentajia kuntiin

Tuetun työllistymisen työhönvalmennus on tukimenetelmä, jonka tavoitteena on työnhakijan työllistyminen normaaliin palkkatyöhön vammastaan huolimatta. Kaikki voittavat -kampanjalla 1.-12.11. haluamme osoittaa, että vammaisen henkilön työllistyessä voittavat kaikki.

Tällä hetkellä Suomessa puhutaan työvoimapulasta. Samaan aikaan maassamme on suuri joukko osatyökykyisiä ihmisiä, joilla olisi halua ja monipuolista osaamista työmarkkinoiden käyttöön. Suomessa on tuhansia kehitysvammaisia henkilöitä, joilla on sekä koulutus että halua työntekoon, mutta eri syistä nämä tekijät eivät kohtaa tekemätöntä työtä.  

On arvioitu, että jo pelkästään kehitysvammaisista henkilöistä noin 3000 voisi työllistyä työsuhteiseen palkkatyöhön työhönvalmentajan tuella.

Työhönvalmentaja auttaa työllistymisessä palkkatyöhön

Työhönvalmentaja on ammattilainen, joka etsii sopivia työpaikkoja vammaiselle henkilölle ja tukee työnantajaa uuden henkilön rekrytoinnissa ja työn aloituksessa. Tuetun työllistymisen työhönvalmennus on tukimenetelmä, jonka tavoitteena on työnhakijan työllistyminen normaaliin palkkatyöhön vammastaan tai sairaudestaan huolimatta. Tuetun työllistymisen työhönvalmennus on palvelu, jota pitäisi olla tarjolla jokaisessa kunnassa.

Kaikki voittavat -kampanja 1.-12.11.

Järjestämme yhdessä Kehitysvammaliiton, Kehitysvammaisten Tukiliiton, Kehitysvammaisten Palvelusäätiön ja Vates-säätiön kanssa 1.-12.11.2021 Kaikki voittavat -kampanjan verkkosivuillamme ja somekanavillamme.

Kampanjalla haluamme osoittaa, että vammaisen henkilön työllistyessä voittavat kaikki. Kunnan työllisyysaste nousee ja  työnantaja saa tarvitsemansa tekijän työlle sekä monimuotoisemman työyhteisön. Samalla työntekijä saa yhdenvertaisen mahdollisuuden työelämään.

Työhönvalmennuksen avulla työllistyminen onnistuu. Siksi vaadimme lisää työhönvalmentajia kuntiin.

Sosiaalisessa mediassa käymme keskustelua aihetunnisteilla #KaikkiVoittavat ja #työhönvalmennus

Lisätietoja työhönvalmennuksesta

Jenni Kujansivu

suunnittelija
Pirkanmaan palkkaamo
Täsmä-hanke
puh. 044 241 7528
Tampere

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.