Siirry sisältöön

Uusi työväline syntyi työhönvalmennuksen tueksi

Työhönvalmennuksen janan avulla työhönvalmennuksen vaiheet ja toimivat käytännöt on helppo hahmottaa. Jana toimii työkaluna työhönvalmentajalle, mutta voi toimia myös kiinnostuksen herättäjänä työnantajille.

Työhönvalmennus on keino mahdollistaa työelämä henkilöille, jotka ovat heikoimmassa asemassa työllistyäkseen. Työhönvalmentaja tukee asiakastaan käytännön työnhaussa, työpaikalla perehtymisessä sekä työelämätaitojen opettelussa. Työhönvalmentaja myös tukee työnantajaa työtehtävien suunnittelussa ja räätälöinnissä.

Työhönvalmennus on parhaimmillaan yksilöllistä tukea, joka auttaa työnhakijan unelman työelämästä toteutumisessa. Työhönvalmennukseen kuuluu erilaisia vaiheita, joista kokosimme visuaalisen yhteenvedon, Työhönvalmennuksen janan.

Työhönvalmennuksen jana syntyi hanketyön tuloksena

Kehitysvammaisten palvelusäätiössä toteutimme työhönvalmennusta käytännössä KOP-hankkeessa (Kehitysvammaiset Osatyökykyiset Palkkatyöhön) vuosina 2019-2022. Hankkeen tavoitteena oli lisätä kehitysvammaisten ihmisten mahdollisuuksia palkkatyöhön ja työllistymistä tukeviin palveluihin. Valmensimme hankkeen aikana kaikkiaan 49 tukea tarvitsevaa henkilöä. Heistä n. 70% pääsi hankkeen tukemana palkkatöihin.

Hankkeen päätyttyä halusimme koota hyväksi havaitsemamme toimintatavat ja käytännöt yhteen. Näistä havainnoista syntyi Työhönvalmennuksen jana.

Työhönvalmentajana työskennellessäni oivalsin itse uudella tavalla sen, miten suuri merkitys työnteolla on ihmisen elämässä. Mahdollisuus ansaita omalla työllä ja päästä sitä myötä myös paremmin osaksi yhteiskuntaa on perustavanlaatuinen oikeus, joka toteutuessaan vahvistaa yksilön osallisuutta.

Tomi Sillanpää

Lisätietoja antaa

Tomi Sillanpää

suunnittelija
puh. 040 672 6789
Tampere

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi