Siirry sisältöön

Vinkkejä itsenäistymiseen kuuntelemalla

Katri Malte-Colliard

Kaipaatko selkeää tietoa itsenäistymisestä ja vaikkapa omaan kotiin muuttamisesta? Kehitysvammaisten Palvelusäätiön uusi podcastsarja Minä itsenäistyn! on helppo tapa tutustua aiheeseen.

Kaipaatko selkeää tietoa itsenäistymisestä ja vaikkapa omaan kotiin muuttamisesta? Kehitysvammaisten Palvelusäätiön uusi podcastsarja Minä itsenäistyn! on helppo tapa tutustua aiheeseen. Sarjan viidessä jaksossa kuulet jo pitkään aiheen parissa kehittämistoiminnassamme työskennelleiden Taija Halmeen ja Marjo Rikkisen vinkkejä itsenäistymiseen.

Selkeitä vastauksia itsenäistymiseen liittyviin tärkeisiin kysymyksiin on toisinaan hankalaa löytää. Usein tietoa on saatavilla vain tekstimuodossa. Siksi halusimme tarjota tietoa ja kokemuksia itsenäistymisestä myös mukavassa kuunneltavassa muodossa.

Podcastit ovat verkossa julkaistuja äänitallenteita, vähän niin kuin radio-ohjelmia. Podcasteja voit kuitenkin kuunnella silloin, kun sinulle parhaiten sopii vaikka puhelimelta tai tietokoneelta.

Miten kuuntelen podcasteja?

Minä itsenäistyn! -podcasteja voit kuunnella maksutta tämän sivun alla olevista linkeistä. Koko sarja on kuunneltavissa myös suoratoistopalvelu Spotifyssa.

Sarjaan kuuluu viisi jaksoa. Sarjojen pituudet ovat n. 11-18 minuutin pituisia. Voit halutessasi keskeyttää jakson kuuntelun ja jatkaa kuuntelemista myöhemmin. Valitse sinua kiinnostava jakso ja paina nuolipainiketta kuuntelun aloittamiseksi:

Jakso 1: Mitä se itsenäistyminen on?

Tässä jaksossa keskustellaan siitä, mitä aikuisuus merkitsee ja voiko itsenäistymistä harjoitella.

Jakso 2: Miten voin valmistautua?

Tässä jaksossa keskustellaan siitä, millaiset taidot auttavat itsenäistymiseen valmistautumisessa.

Jakso 3: Vapaa-aika virkistää

Tässä jaksossa keskustellaan harrastuksista ja vapaa-ajasta sekä henkilökohtaisesta avusta.

Jakso 4: Tunteiden vuoristorata

Jaksossa keskustellaan niistä tunteista ja ajatuksista, joita itsenäistyminen ja omilleen muuttaminen voivat nostaa esille.

Jakso 5: Tarinoita itsenäistymisestä

Tässä jaksossa kuullaan Mari HeinilänSami Naumasen ja Henrik Saarteisen kokemuksia itsenäistymisestä.

Lisätietoja antaa

Taija Halme

vastaava asiantuntija
Koulutusyksikkö Takomo ja UVVA-hanke
puh. 044 202 2261
Tampere

Marjo Rikkinen

vastaava asiantuntija
Ikäperhetoiminta
puh. 0400 528 656
Tampere