Siirry sisältöön

Unelmista totta! – työhönvalmennuksella palkkatöihin. Katso uusi video!

Kehitysvammaiset Osatyökykyiset Palkkatyöhön KOP -hankkeemme on tukenut 34 kehitysvammaista ihmistä pääsemään palkkatyöhön. Onnistumisen avain on ollut työhönvalmennus. Julkaisimme Unelmista totta -videon Eliel Nikkolan onnistuneesta työllistymistarinasta. Kannattaa katsoa!

Työhönvalmennuksen tuella on Kehitysvammaisten Palvelusäätiön hallinnoimassa KOP-hankkeessa (2019–2022) työllistetty 34 kehitysvammaista ihmistä palkkatyöhön. Työhönvalmennuksella on tuettu sekä työnhakijaa että työnantajaa koko prosessin ajan.

Työpaikkoja etsittiin asiakkaiden toiveiden mukaisilta aloilta. Työnantajia löytyi hyvin muun muassa hoiva-, ravintola- ja kiinteistöaloilta. Iso osa työsuhteista on joko toistaiseksi voimassa olevia tai vähintään puolen vuoden määräaikaisia työsuhteita, joista moni on saanut jatkoa.

Katso Elielin onnistunut työllistymistarina Unelmista totta -videolta!

Työnhaku ei aina ole helppoa, eikä ensimmäinen haku välttämättä tuota toivottua tulosta. ”Minun toiveena oli vanhusten tai lasten kanssa työskentely”, Eliel Nikkola kertoo työpaikan hausta. Elielinkään ensimmäinen työpaikka ei täyttänyt odotuksia, mutta nyt unelma palkkatyöstä on täyttynyt. ”Olen ollut jo kaksi vuotta työssä Tammenlehvästä. Nautin työn tekemisestä.”

Vanhemmat ovat myös iloisia Elielin työpaikan löytymisestä. ”Työpaikka on tuonut Elielille hurjasti lisää itsevarmuutta ja itsenäistymistä”, Elielin isä Petri Nikkola toteaa. ”Ilman KOP-hanketta olisi ollut pitkä tie löytää sopiva työpaikka. Huippujuttu, että Eliel pääsi mukaan!”

Kuvia videon julkistamistilaisuudesta

Voit klikata kuvat suuremmiksi.

Kehittämishankkeemme edistävät työllistymistä

Kehitysvammaiset Osatyökykyiset Palkkatyöhön KOP -hankkeen tavoitteena oli lisätä kehitysvammaisten ihmisten mahdollisuuksia palkkatyöhön Pirkanmaalla.

Pirkanmaan Palkkaamo -hanke (2021–2023) jatkaa työllisyyden edistämistä tukemalla työhönvalmennuksen toteutumista.

LISÄTIETOJA ANTAVAT

Katri Hänninen

kehittämisjohtaja
puh. 040 1598 363
Tampere

Jenni Kujansivu

suunnittelija
Pirkanmaan palkkaamo
Täsmä-hanke
puh. 044 241 7528
Tampere

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.