Siirry sisältöön

Tunnen, että työtämme arvostetaan! – Perhelomitus sai tunnustuspalkinnon

Perhelomitus sai arvostetun tunnustuspalkinnon kansainvälisessä seminaarissa Maltalla. Perhelomittaja Suvi Yli-Heikkuri kertoo blogissaan tunteistaan ja tunnelmistaan palkitsemismatkalla.

Palkinto myönnettiin perhelomitukselle innovatiivisena hyvänä käytäntönä. Palkinnon myönsi EASPD eli European Association of Service providers for Persons with Disabilities.

Perhelomitus on äärettömän tärkeä palvelu

Perhelomituksen palvelumallin avulla olemme tukeneet perheiden jaksamista jo vuodesta 1989, eli ihan toimintamme alusta alkaen. Palkinnon perusteluissa sanottiin, että tilapäishoidon lisäksi perhelomitus tukee erityislasten kuulumista lähiyhteisöön. Perhelomituksessa pyritään löytämään jokaiselle perheelle sopiva yksilöllinen tapa toteuttaa hoitojaksot.

Perhelomituksen ansiosta vanhemmat jaksavat paremmin huolehtia lapsistaan ja itsestään. Myös vanhempien keskinäinen suhde voi paremmin. Lomitus tuo hyvinvointia koko perheelle.

Suvi Yli-Heikkuri

Perhelomitus on monelle perheelle ihan äärettömän tärkeä palvelu, jonka avulla vanhemmat saavat pienen lepohetken arjesta ja mahdollisuuden tehdä muita itselleen tärkeitä asioita. Perheet voivat lomitusta varatessaan itse päättää vapaapäivänsä, jolloin lomitus palvelee perheitä parhaalla mahdollisella tavalla. Lapsille ja nuorille lomitus merkitsee monesti kiireetöntä ja mukavaa yhdessäoloa tutun ja turvallisen aikuisen kanssa. Lapset toivovatkin monesti jotain erityistä tekemistä yhdessä lomittajan kanssa.

Tunnen, että työtämme arvostetaan!

Omasta puolestani oli erittäin hienoa päästä perhelomituksen työntekijänä hakemaan palkintoa Maltalta yhdessä muun KVPS-konsernin henkilöstön kanssa. Palkitsemistilaisuus oli kaunis ja meidät huomioitiin hienosti.

Tämä palkinto merkitsee meille perhelomituksessa todella paljon. Palkinto antaa meille tunteen, että työtämme arvostetaan kansainvälisellä tasolla asti. Palkinto tekee näkyväksi myös työssä kohtaamiemme perheiden erittäin haastavia tilanteita.

Suvi Yli-Heikkuri

Matka Maltalle oli huikea ja kokemisen arvoinen. Malta oli todella kauniin karu paikka, lämpöä oli riittävästi. Meitä ihmetytti moni asia, miten heidän kulttuurissaan toimitaan ja meillä Suomessa ei todellakaan ollut siihen totuttu, esimerkiksi liikennesäännöt ja ajotyyli erosivat paljon Suomessa totutusta. 

Matkalle kaikki olivat pakanneet laukkuihinsa hyvää ja avointa mieltä, yhteenkuuluvuutta ja naurua!


Kirjoittaja Suvi Yli-Heikkuri työskentelee perhelomittajana ja ryhmälomitusten vastaavana ohjaajana Kehitysvammaisten Palvelusäätiössä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi