Siirry sisältöön

Tervetuloa Loiste-matkalle! – tueksi Pieni matkaopas perheille

Uusin julkaisumme on juuri tullut painosta. Loiste – pieni matkaopas perheille on tehty osana Loiste-hanketta. Hanke tuki nepsykirjon perheitä erilaisin valmennuksin ja tapahtumin. Kohtaamisista, keskusteluista ja poh­dinnoista muotoutui Loiste-opas. Se on tarkoitettu kaikille perheille, joissa lapsella on erityisen tuen tarvetta.

Erityistä tukea tarvitsevien lasten perheissä puhutaan helposti vain asioista, jotka eivät toimi tai joita lapsi ei osaa. Loiste-hankkeen tapaa­misissa halusimme perheiden kiinnittävän erityistä huomiota kaikkeen siihen hyvään, joka heillä oli olemassa. Kaikista näistä kohtaamisista, keskusteluista ja poh­dinnoista muotoutui Loiste-opas.

Toivomme, että myös teidän perheenne saa tästä oppaasta matka­eväitä arkeenne. Vaikka Loiste-hanke tuki nep­sykirjon perheitä, opas on tarkoitettu ihan kaikille perheille, joissa lapsella on erityisen tuen tarvetta.

Opasta voi käyttää esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

  • Voitte kokoontua perheenä yhdessä täyttämään opasta.
  • Keskustelut saavat monesti erilaista voimaa, kun ajatuksia on jakamassa muitakin perheitä. Opasta voi siis käyttää keskustelujen pohjana esimerkiksi vertaistukiryhmissä tai voit koota ympärillesi muita samassa tilanteessa olevia perheitä.
  • Työntekijät voivat käyttää opasta perheiden kanssa työskentelyssä.

Loiste-matka on jaettu kuuteen eri teemaan. Jokaisen teeman alku on tarkoitettu ensin aikuisille tutustuttavaksi, minkä jälkeen matkaoppaanne Lore kertoo aiheesta lapsille. Opas sisältää tehtäviä koko perheelle, mutta jotkin tehtävät on tarkoitettu vain aikuisille.

Matkan varrella kerromme paljon toivon ja tunteiden merkityksestä jokapäiväisessä elämässä. Toivomme teidän ottavan tämän matkan erityisenä tutkimusretkenä ja pysähtymisenä oman perheenne asioiden ääreen.

Haluamme lämpimästi kiittää kaikkia perheitä, yhteistyökumppaneita ja ammattilaisia, jotka olitte osa Loiste-hank­keen matkaa. Opimme teiltä valtavasti ja toivomme, että olemme voineet antaa myös teille eväitä omalle matkallenne.

Oppaan ilmestymisen kunniaksi jaamme sitä nyt rajoitetun erän ilmaiseksi perheille ja työntekijöille. Voit tilata oppaan tämän linkin kautta
Tilaa Loiste – pieni matkaopas perheille

Oppaan voi myös ladata kotisivuiltamme!


Oletko vertaisryhmän vetäjä? Ole yhteydessä Maisaan. Jaamme opasta ilmaiseksi myös muutamille vertaisryhmille.

LISÄTIETOJA ANTAA

Maisa Kosola

vastaava asiantuntija
Hyvinvoinnin lataamo-hanke
puh. 050 3437 755
Tampere

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.