Siirry sisältöön

Tarjosimme kesätyötä reippaille koululaisille

Elina Leinonen

Tutustu työelämään ja tienaa -kesätyö tarjoaa koululaisille kahden viikon mittaisen työkokemuksen. Olimme mukana ensimmäistä kertaa ja otimme kesäleireillemme ja toimistollemme työhön kuusi toimeliasta 13–16 -vuotiasta nuorta. Olli ja Elsa Hirvilahti työskentelivät kesäleireillämme Kainuussa.

”Aivan loistavat kokemukset saimme työnantajana Tutustu työelämään ja tienaa -toimintamallista. Meillä oli kesätöissä toimeliaita, taitavia, torpakoita ja tunnollisia nuoria, jotka olivat innokkaita oppimaan uutta”, kiittää ryhmäpalveluiden johtaja Helena Markus.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiön Tutustu työelämään -kesätyöpaikkoihin tuli kaikkiaan yli 200 hakemusta. Heidän joukostaan valittiin onnekkaat työelämään tutustujat.

Olli ja Elsa työskentelivät kesäleireillä

”Tosi mukavaa on ollut, vaikka alussa jännittikin aika paljon”, Olli Hirvilahti kertoo. Ollin mukaan jännitys unohtui, kun oli tutustunut leiriläisiin ja omaan työnkuvaansa.

15-vuotias Olli ja hänen nuorempi sisarensa 13-vuotias Elsa Hirvilahti saivat kesätyöpaikan teemaleireiltämme Kainuusta. Käytännössä tämä tarkoitti leiriavustajan työtä kahdella leiriviikolla.

”Olen auttanut leiriläisiä aamutoimissa ja ruokailuissa. Kaikkein kivointa on ollut askarrella ja tehdä kuvataidetta yhdessä heidän kanssaan”, Elsa Hirvilahti kertoo.

Sekä Olli että Elsa ovat viihtyneet hyvin kehitysvammaisten leiriläisten parissa ja tulleet helposti juttuun heidän kanssaan. Nuoret ovat tutustuneet hyvin ennakkoluulottomasti erilaisiin ihmisiin.

”Leiriläiset ovat tosi kilttejä, ystävällisiä ja huomaavaisia. He ovat kaikki omanlaisiaan ja erityisiä. Heidän kanssaan on kiva jutella”, Elsa kuvailee.

”Paljon on tullut juteltua leiriläisten kanssa, ja sitä kautta olen oppinut sosiaalisia taitoja. Jokainen heistä on erilainen ja jokaisella on omat luonteenpiirteensä. He ovat hyviä sellaisina kuin ovat, ja heidän kanssaan on mukava viettää aikaa”, Olli pohtii.

Hirvilahden nuorille leiriavustajan työ olisi mieluisaa kesätyötä myös tulevina vuosina. Oman kokemuksen pohjalta molemmat kannustaisivat nuoria opiskelemaan ja työskentelemään alalle.

He ovat kaikki omanlaisiaan ja erityisiä.
Heidän kanssaan on kiva jutella.

Elsa Hirvilahti

He ovat hyviä sellaisina kuin ovat,
ja heidän kanssaan on mukava viettää aikaa.

Olli Hirvilahti

LISÄTIETOJA

Tutustu työelämään ja hae kesätöihin

Helena Markus

ryhmäpalveluiden johtaja
puh. 040 6317 876
Tampere

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi